Commvault introduceert Commvault Cloud

commvault400300

Commvault, aanbieder van oplossingen die databescherming en cyberweerbaarheid naar hybride clouds brengen, introduceert vandaag Commvault Cloud, powered by Metallic AI. Met dit unieke platform kunnen IT- en security-teams de cyberweerbaarheid van hun organisatie ingrijpend verbeteren in een tijd waarin hacks en ransomware-aanvallen aan de orde van de dag zijn. 

Commvault Cloud verenigt alle SaaS- en softwareoplossingen van Commvault binnen één platform. Een centrale ‘single pane of glass’ beheeromgeving optimaliseert daarbij het overzicht en de grip op zaken. Commvault Cloud gaat echter nog een stap verder. Dit nieuwe platform is speciaal ontwikkeld om de cyberweerbaarheid van organisaties naar een hoger plan te brengen. Hiermee kunnen bedrijven cyberbedreigingen sneller voorspellen, gegevens herstellen uit schone back-ups en responstijden verkorten. Het platform biedt bovendien de laagst mogelijke totale eigendomskosten. De unieke architectuur van Commvault Cloud biedt organisaties de mogelijkheid hun data te beschermen en herstellen voor al hun workloads en IT-omgevingen. Ze kunnen gegevens ook tussen locaties herstellen.

De behoefte aan cyberweerbaarheid is nog nooit zo sterk geweest. Als een organisatie niet in staat is om zich binnen een paar uur van een cyberaanval te herstellen, heeft dat direct gevolgen voor hun bedrijfsreputatie en klantenloyaliteit. Volgens een recente enquête door IDC onder meer dan 500 ITOps- en SecOps-professionals blijkt echter dat 59% van hen verwacht dat het herstel van hun bedrijfsvoering dagen of zelfs weken in beslag zal nemen. Dit is onacceptabel lang.

“Hoogwaardige cyberweerbaarheid vraagt om meer dan het bouwen van hogere vestigingsmuren en het graven van diepere slotgrachten. Het vraagt om een moderne en holistische aanpak die integraal overzicht op het datalandschap biedt. Het vraagt om de beste mogelijkheden voor databescherming en cybersecurity in hun soort, door AI ondersteunde data-inzichten en pijlsnel herstel”, zegt Sanjay Mirchandani, de bestuursvoorzitter en CEO van Commvault. “Met deze nieuwe geavanceerde mogelijkheden en een rijk en groeiend ecosysteem van partners zet ons unieke geconsolideerde platform een nieuwe norm op het gebied van cyberweerbaarheid.” 

Verbeterde cyberweerbaarheid en overzicht op data met AI en Commvault Cloud  

Commvault introduceert innovatieve oplossingen die organisaties helpen om de voordelen van AI maximaal te benutten en hun cyberweerbaarheid te verbeteren. In tegenstelling tot andere leveranciers die AI alleen gebruiken om content te genereren helpt Commvault organisaties om op basis van AI actie te ondernemen.

Gebruikers van Commvault Cloud kunnen een beroep doen op Arlie, een afkorting voor “Autonomous Resilience”. Deze nieuwe AI-copiloot staat 24/7 klaar voor gebruikers en kan in simpele en begrijpelijke bewoordingen op vragen en verzoeken reageren. Achter de schermen vindt er echter veel meer plaats. Arlie communiceert met modellen voor generatieve AI die informatie en rappporten samenbrengen om gebruikers van gepersonaliseerde en praktisch toepasbare antwoorden te voorzien. Arlie kan onder meer gebruikt worden voor het vinden van een schone back-up, het controleren van de integriteit van een herstelpunt of het generen van opgevraagde code in slecht een paar seconden. 

Arlie wordt geïntegreerd met Azure OpenAI Service die draait op de achtergrond. Commvault Cloud biedt de volgende ondersteuning voor dit soort interactie tussen mens en machine:

  • Active Insights: Biedt real-time analyses van cyberbedreigingen en samenvattingen van rapporten met actuele informatie over de status van de cyberweerbaarheid. Dit maakt een einde aan de noodzaak om data te filteren en door rapporten te ploegen om urgente informatie te vinden. 
  • Code Assistant: Biedt een “no-code” aanpak voor de ontwikkeling van integraties of het programmeren van een bepaalde actie. Gebruikers kunnen simpelweg een beschrijving opgeven van wat zij gedaan willen krijgen. De assistent genereert daarop direct passende code. 
  • Custom Walk-throughs: Biedt contextgevoelige begeleiding door de oplossing. Dit maakt het eenvoudig voor gebruikers om Commvault Cloud te configureren en aan hun voorkeuren en specificaties aan te passen. Ze kunnen simpelweg “hoe moet ik”-vragen stellen, waarop zij stapsgewijze documentatie ontvangen met screenshots en toelichting. 
  • Root Cause Remediation: Biedt continue monitoring van de prestaties van Commvault Cloud. De functie maakt gebruik van generatieve AI voor het detecteren van problemen en het aanreiken van real-time aanbevelingen voor het optimaliseren van de cyberweerbaarheid.

Commvault heeft daarnaast geavanceerde AI- en beveiligingsfunctionaliteit in Commvault Cloud ingebouwd om slimme inzichten naar de dagelijkse workflows te brengen. Mogelijkheden in dit verband zijn onder meer:

  • Advanced threat prediction: Maakt gebruik van een real-time en voorspellende bedreigingsanalyse om AI-gestuurde ransomware, zoals shape-shifting AI-malware, te vinden voordat deze de back-ups van klanten en de kans op een schoon herstel aantast. 
  • Cloudburst Recovery: Verbetert de bedrijfscontinuïteit door met infrastructure-as-code en de schaalbaarheid van de cloud data geautomatiseerd, snel en soepel te herstellen naar elke locatie. Gebruikers profiteren van uitmuntende portabiliteit, terwijl het versnelde herstelproces bijdraagt aan lage totale eigendomskosten.

“Of het nu gaat om omgevingen op locatie, in clouds of een combinatie daarvan, de noodzaak van moderne, door AI ondersteunde oplossingen voor cyberweerbaarheid zoals die van Commvault is groter dan ooit”, zegt Phil Goodwin, research vice president Infrastructure Systems, Platforms & Technologies Group bij IDC. “We weten dat geen enkele organisatie honderd procent zeker kan zijn dat ze in staat zijn een cyberaanval te voorkomen. Daarom kunnen organisaties het zich niet permitteren om concessies te doen op het gebied van herstelmogelijkheden.”  

Herstel vanuit schone back-ups en Microsoft Azure 

Na een cyberaanval is het van cruciaal belang om zowel over een schone back-up als over een schone herstellocatie te beschikken. Om deze reden introduceert Commvault de dienst Cleanroom Recovery. Gebruikers van Commvault Cloud, die ook profiteren van de samenwerking met Micosoft Azure, kunnen met deze dienst gegevens op elk gewenst moment betrouwbaar, snel en probleemloos herstellen naar een clean room in de cloud. Dit biedt uitkomst voor organisaties die hun capaciteit voor incidentrespons regelmatig willen testen. 

Commvault Cloud gaat Platinum  

Commvault kondigt daarnaast de introductie aan van Platinum Resilience. Deze managed service zorgt voor optimale bescherming, interne afstemming en reactievermogen bij cyberbedreigingen en calamiteiten. Deze dienst is beschikbaar voor selecte groep klanten in het kader van een early access preview-programma. De wereldwijde beschikbaarheid van Platinum Resilience staat voor het begin van 2024 gepland. De managed service biedt: 

  • Alles van A tot Z: Alle benodigdheden voor back-ups en gegevensherstel, geavanceerde door AI ondersteunde automatisering, cyberdeception, controles van de herstelmogelijkheden, gereedheidstests, geavanceerde rapportage, beveiligingsaudits, telemetrie op maat en nog veel meer. 
  • Een dedicated, beveiligde en geïsoleerde beheerlaag: Voor krachtige en uitgebreide bescherming van data in hybride omgevingen en cyberweerbaarheid met de eenvoud van de cloud. 
  • 24x7 ondersteuning door een Ransomware Readiness & Response-team: Voor het optimaliseren van alles van de installatie tot het voortdurend testen van de paraatheid en hulp met het gegevensherstel in het geval van een beveiligingsincident of calamiteit. 

Commvault is er zo sterk van overtuigd dat Platinum Resilience de best mogelijke oplossing voor integrale cyberweerbaarheid is dat het deze managed service in combinatie met de Commvault Protection Warranty aanbiedt. Deze garantie biedt iedereen binnen de organisatie, van IT-managers tot bestuursleden, gemoedsrust in de wetenschap dat herstel van een cyberaanval is gewaarborgd.

Organisaties die deel willen nemen aan het early access preview-programma kunnen zich hier aanmelden. 

Commvault biedt daarnaast diverse andere bundels aan om organisaties maximale keuzevrijheid te bieden.  Nieuwe oplossingen in de Oracle Cloud Marketplace 

Commvault maakt daarnaast bekend dat organisaties zelf via de Oracle Cloud Marketplace, een centrale opslagplaats van bedrijfsapplicaties die worden aangeboden door Oracle en partners van Oracle, een beroep kunnen doen op Commvault Cloud. Dankzij deze integratie kunnen zij direct vanuit deze marktplaats geteste oplossingen van Commvault aanschaffen en in gebruik nemen.

Commvault Cloud is ook beschikbaar via de Microsoft Azure Marketplace, Google Cloud Marketplace en Salesforce AppExchange

 

Lees ook
"Elk bedrijf kan gehackt worden"

"Elk bedrijf kan gehackt worden"

Elk bedrijf, ongeacht de omvang, sector of branche, kan gehackt worden. Het idee dat alleen grote organisaties het doelwit zijn van hackers is een misvatting. Kleine en middelgrote bedrijven zijn vaak kwetsbaarder vanwege een gebrek aan beleid en expertise op het gebied van cybersecurity.

DigiCert ONE komt beschikbaar op Oracle Cloud Infrastructure

DigiCert ONE komt beschikbaar op Oracle Cloud Infrastructure

DigiCert, leverancier van digitaal vertrouwen en lid van het Oracle Partner Network (OPN), gaat het DigiCert ONE-platform voor digitaal vertrouwen toegankelijk maken via de Oracle Cloud Infrastructure. Als gevolg daarvan kunnen klanten sneller de waarde van DigiCert ONE benutten in combinatie met OCI's security-first architectuur voor single- en m1

Waarom machine-identiteiten de sleutel zijn voor een veilige servicemesh?

Waarom machine-identiteiten de sleutel zijn voor een veilige servicemesh?

Ondanks toenemende macro-economische tegenwind blijven digitale transformaties kansen bieden. Cloudmigraties maken namelijk productiviteitsverbeteringen mogelijk en vergroten de flexibiliteit. Kubernetes is een belangrijk onderdeel geworden van deze initiatieven, omdat de verantwoordelijke teams daarmee meerdere clusters in multi-clouds kunnen imp1