Coordinated Malware Eradication-programma moet malware uitroeien

hacker

Cybercriminelen werken in toenemende mate samen om doelwitten aan te vallen. Bedrijven spelen hierop in door zich eveneens te verenigden. Een groep organisaties heeft het Coordinated Malware Eradication (CME)-programma opgericht, een samenwerkingsverband van bedrijven die samen de strijd aan willen gaan met cybercrime.

Het CME-programma is aangekondigd door Holly Stewart, een product manager van Microsoft’s Malware Protection Center, op de securityconferentie FIRST (via Fortune). Stewart meldt een nieuw programma op te willen zetten waarin bedrijven zich kunnen verenigen tegen de groeiende hoeveelheid malware op de wereld. Het CME-programma moet niet zo zeer malware aan gaan pakken die wordt gedetecteerd op besmette machines, maar moet malware in zijn geheel gaan uitroeien.

Het programma roept bedrijven op hun resources, varieërend van tools tot strategieën, te delen met andere bedrijven. Dit moet het bedrijfsleven helpen gezamenlijk op effectieve wijze de strijd aan te gaan met cybercrime. Het idee is gebaseerd o een gezamenlijke aanpak van de HiKit-malware, waarvoor operatie SME werd opgezet. Dit was de eerste keer dat security-partijen Microsoft, Symantec, FireEye en Cisco de handen in een slaan zonder tussenkomst van een federale overheid of internationale opsporingsinstantie.

Lees ook
Proofpoint: door overheid gesponsorde actoren gebruiken ClickFix

Proofpoint: door overheid gesponsorde actoren gebruiken ClickFix

Onderzoekers van cybersecuritybedrijf Proofpoint delen nieuwe inzichten rondom social engineeringstecniek ClickFix. Uit de laatste bevindingen blijkt dat de overheid actoren sponsort bij het inzetten van deze aanvalsmethode

Samenwerking RiskStudio en Samen Digitaal Veilig maakt ketenrisico’s zichtbaar

Samenwerking RiskStudio en Samen Digitaal Veilig maakt ketenrisico’s zichtbaar

RiskStudio is toegetreden als partner van Samen Digitaal Veilig, een publiek initiatief van MKB-Nederland en VNO-NCW. Met ruim 100 aangesloten branches en een bereik van meer dan 185.000 bedrijven speelt het programma een centrale rol in de digitale weerbaarheid van het Nederlandse bedrijfsleven.

Een miljoen Phishing-as-a-Service-aanvallen in twee maanden benadrukken een dreiging die zich snel ontwikkelt

Een miljoen Phishing-as-a-Service-aanvallen in twee maanden benadrukken een dreiging die zich snel ontwikkelt

Een nieuw rapport over de tools en technieken die bij deze aanvallen worden gebruikt laat zien dat PhaaS-platforms zich snel ontwikkelen, gevaarlijker en beter worden in het ontwijken van detectie. Veel aanvallen zijn gericht op gebruikers van populaire cloud platforms zoals Microsoft 365.