Criminelen stelen 80 miljoen Zuid-Koreaanse creditcards
Criminelen hebben vermoedelijk de creditcardgegevens van tachtig miljoen Zuid-Koreanen weten te stelen. De cybercriminelen wisten de beveiliging van maar liefst drie verschillende creditcardmaatschappijen in het land te omzeilen. Zij konden vervolgens met de creditcardgegevens aan de haal gaan.
De financiële toezichthouder in Zuid-Korea meldt dat de creditcardmaatschappijen hun beveiliging alles behalve op orde hadden. De bedrijven zouden de gegevens bijvoorbeeld niet versleuteld hebben opgeslagen, waardoor alle data toegankelijk is voor de hackers. De toezichthouder wijst onder andere op een incident uit 2012, waarbij een medewerker van een creditcardmaatschappij gegevens kon stelen door data simpelweg naar een USB-stick te kopiëren. Dit had niet mogelijk mogen zijn.
Zuid-Korea telt ongeveer 50 miljoen inwoners. De hoeveelheid gestolen creditcardgegevens is dan ook enorm. Onder de Zuid-Koreaanse bevolking is dan ook enige paniek uitgebroken, aangezien onduidelijk is wiens gegevens zijn gestolen.
Bron: Novum
Meer over
Lees ook
EU-commissie selecteert WE BUILD voor grootschalige European Digital Identity Wallet pilot
Signicat, de pan-Europese leverancier van digitale identiteitsoplossingen, kondigt haar deelname aan het WE BUILD-consortium aan (Wallet Ecosystem for Business & Payment Use cases, Identification, Legal person representation, and Data sharing). Dit initiatief is door de Europese Commissie geselecteerd
Enorme piek in misbruik populaire boekhoudsoftware QuickBooks
Cybercriminelen gebruiken steeds vaker platformen van bekende bedrijven om phishing-aanvallen geloofwaardiger te maken. Zo blijkt bijvoorbeeld uit onderzoek van het Threat Research-team van KnowBe4 dat het aantal phishing-aanvallen via de boekhoudsoftware QuickBooks sinds 1 januari 2025 met 36,5% is gestegen
Fortinet transformeert FortiAnalyzer tot een direct inzetbaar en AI ondersteund SecOps-platform
. Fortinet blijft zijn FortiAnalyzer-platform uitbreiden met geavanceerde AI-functionaliteit en automatiseringsmogelijkheden. Organisaties kunnen daarmee de detectie en analyse van cyberbedreigingen en incidentrespons sneller en efficiënter laten verlopen zonder een complex samenspel van beveiligingstools te hoeven beheren.