Cybercriminelen hacken per ongeluk phishingwebsite van collegahackers

phishing2

Een groep hackers heeft een blunder gemaakt. De hackers probeerde een website van een Britse bank aan te vallen en te defacen. In werkelijkheid vielen zij echter een phishingwebsite aan die juist door collega-hackers was opgezet om klanten van de bank te kunnen hacken.

Richard Clayton van de Britse Cambridge Universiteit meldt dat de defacement van de phishing-website succesvol was. De website werd voorzien van een boodschap waarin de Anonymous-hackersgroep AnonGhost waarschuwt de Britse bank Yorkshire Building Society (YBS) nauw in de gaten te houden.

De hackers vielen uiteindelijk de website ybs-bank.com aan, die op het eerste oog niet te onderscheiden is van de daadwerkelijke bankwebsite ybs.co.uk. Het domein ybs-bank.com is echter in 2011 geregistreerd en wordt vanuit Maleisië beheerd. Het gaat dan ook om een phishingwebsite. Het is overigens onduidelijk waarom de phishingwebsite al drie jaar in de lucht is.

Lees ook
ESET Research: Hamster Kombat-game misbruikt door cybercriminelen

ESET Research: Hamster Kombat-game misbruikt door cybercriminelen

De afgelopen maanden heeft het Telegram-klikspel Hamster Kombat de wereld van liefhebbers van cryptocurrency-spellen op zijn kop gezet. Zoals te verwachten was, heeft het succes van Hamster Kombat ook cybercriminelen gelokt, die al zijn begonnen met het inzetten van malware gericht op de spelers van het spel.

KnowBe4 en Microsoft werken samen aan nieuwe Office-functionaliteit tegen phishing

KnowBe4 en Microsoft werken samen aan nieuwe Office-functionaliteit tegen phishing

KnowBe4, aanbieder van ’s werelds grootste platform voor security awareness en gesimuleerde phishing, kondigt de nieuwe Microsoft Ribbon Phish Alert Button (PAB) aan. Deze functionaliteit voor Outlook is ontwikkeld in samenwerking met Microsoft voor het verhogen van e-mailbeveiliging en het vereenvoudigen van het melden van phishing.

Kaspersky ontdekt phishingtechnieken die tweefactorauthenticatie omzeilen

Kaspersky ontdekt phishingtechnieken die tweefactorauthenticatie omzeilen

Kaspersky heeft een geavanceerde ontwikkeling van phishingtechnieken ontdekt die cybercriminelen gebruiken om twee-factor authenticatie (2FA) te omzeilen. Aanvallers hebben methoden ontwikkeld waarbij phishing wordt gecombineerd met geautomatiseerde OTP-bots om zo gebruikers te misleiden en ongeautoriseerde toegang tot hun accounts te krijgen.