Cyberrad maakt risico's van cybercrime inzichtelijk voor ondernemers

hacker2

MKB-Nederland en TNO hebben het nieuwe Cyberrad geïntroduceerd. Het Cyberrad is een instrument dat ondernemers bewust moet maken van de risico's van cybercrime. Het rad geeft per sector aan welke risico's er zijn en welke maatregelen bedrijven kunnen nemen om bedrijfsschade te voorkomen of beperken.

De organisaties stellen dat grote bedrijven die van belang zijn voor Nederlands vitale infrastructuur al de stap van incidentenbestrijding naar een vanzelfsprekende veilige werkwijze al hebben gezet. Ook ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf (mkb) zouden echter steeds vaker doelwit zijn van cybercriminelen. Deze groep zou zich nog onvoldoende bewust zijn van de gevolgen hiervan op de bedrijfsvoering. Het Cyberrad helpt het mkb zich beter bewust te worden van de risico's van cybercrime.

MKB-Nederland en TNO adviseren het mkb met het oog op de toenemende dreiging maatregelen te nemen. Onderzoek van TNO toont aan dat de schade van cybercrime jaarlijks 10 miljard euro bedraagt voor de gehele maatschappij. 75 procent van deze schade komt voor rekening van het bedrijfsleven. Onderzoek van MKB-Nederland toont aan dat ruim 60 procent van ondernemend Nederland te maken heeft gehad met één of meerdere vormen van cybercrime. Denk hierbij aan phishing, voorschotfraude of hacken.

 
Lees ook
Het dynamische duo: waarom de CIO en CISO van moderne ondernemingen moeten samenwerken

Het dynamische duo: waarom de CIO en CISO van moderne ondernemingen moeten samenwerken

Organisaties die een succesvolle strategie voor cybersecurity of databescherming willen, hebben daarvoor gedegen processen voor interne communicatie en samenwerking nodig. Met name de dynamiek tussen de CIO en CISO kan van invloed zijn op de besluitvorming voor de korte en lange termijn.

HSD Jaarverslag 2023

HSD Jaarverslag 2023

Het Security Delta (HSD) ecosysteem floreert en vierde in 2023 haar 10-jarig jubileum. Terugkijkend op afgelopen jaar, kunnen we stellen dat HSD Office weer heeft gepresteerd. Met en via partners is maatschappelijke en economische waarde gecreëerd.

SecuMailer eerste aanbieder qREMS-gecertificeerde Dienst voor Aangetekend E-mailen

SecuMailer eerste aanbieder qREMS-gecertificeerde Dienst voor Aangetekend E-mailen

Logischer is de qREMS-gecertificeerde Dienst voor aangetekend E-mailen van SecuMailer. Secumailer garandeert om te beginnen dat een bericht wordt bezorgd en onderweg niet kan worden gemanipuleerd. Daarnaast is er voor elke mail een ontvangstrapport.