Defensie koopt Zweedse beveiligde telefoons

sectratiger7401

Het ministerie van Defensie koopt een onbekend aantal beveiligde telefoons van het Zweedse bedrijf Sectra. Het gaat om de Sectra Tiger 7401, dat zowel spraak- als datacommunicatie beschermt tegen afluisteren. Ook heeft defensie een optie genomen op een app die sms- en telefoonverkeer kan versleutelen.

Defensie overweegt de Panthon-app aan te schaffen om de communicatie van medewerkers beter te beveiligen. De app is ontwikkeld voor het Android-platform en levert 256-bit AES-encryptie. De encryptiesleutels worden door de app opgeslagen op een speciale MicroSD-kaart, die uiteraard eveneens is beveiligd.

Sectra Tiger 7401

De Sectra Tiger 7401 is een goed beveiligde telefoon die afluisteren onmogelijk moet maken. Desondanks mag Defensie-personeel alleen informatie via de telefoon bespreken die is geclassificeerd als 'departementaal-vertrouwelijk'. Dit is de laagste geheimhoudingsstatus die Defensie aan een vertrouwelijke informatie kan toekennen.

Defensie en Sectra werken al langer samen. Het Zweedse bedrijf verzorgt sinds 2004 het onderhoud aan het beveiligde communicatienetwerk van Defensie. De nieuwe opdracht voor Sectra is ongeveer 580.000 euro waard.

Lees ook
Zscaler biedt generatieve AI-gedreven Zero Trust Security-innovaties in samenwerking met NVIDIA

Zscaler biedt generatieve AI-gedreven Zero Trust Security-innovaties in samenwerking met NVIDIA

Zscaler, leider op het gebied van cloudbeveiliging, gaat samenwerken met NVIDIA om de ontwikkeling rond AI-gedreven copilot-technologieën te versnellen. Zscaler gebruikt de AI-technologieën van NVIDIA

Trend Micro gaat AI-enabled private datacenters wereldwijd beschermen

Trend Micro gaat AI-enabled private datacenters wereldwijd beschermen

Trend Micro, leider in cyberbeveiliging, kondigt een nieuwe datacenteroplossing aan voor organisaties en overheden die willen profiteren van de kracht van AI. De basis van de nieuwe datacenteroplossing is de integratie tussen Trend Vision One – Sovereign and Private Cloud (SPC) en NVIDIA NIM

Grootschalige ontmanteling van botnets

Grootschalige ontmanteling van botnets

Politiediensten, Eurojust en Europol kondigden Operation Endgame aan. Dit is een grootschalige poging om de infrastructuur van malware en botnets te verstoren en de betrokken personen te identificeren. In een persbericht noemde Europol het de ‘grootste operatie ooit tegen botnets die een cruciale rol spelen bij het verspreiden van ransomware’.