Den Haag krijgt internationaal cybercentrum voor cybersecurity

bert-koenders

Een internationaal cybercentrum voor cybersecurity wordt geopend in Den Haag. Dit meldt minister Ard van der Steur van Veiligheid en Justitie tegenover ANP. Het centrum moet de digitale kloof in de wereld gaan bestrijden en kennis over cybersecurity gaan delen. Nederland gaat daarnaast investeren in de digitale veiligheid van landen die hier zelf niet toe in staat zijn.

Minister Koenders van Buitenlandse Zaken maakte tijdens de opening van de Global Conference on CyberSpace 2015 (GCCS2015) bekend dat Nederland gaat investeren in de digitale veiligheid van landen die hier zelf niet toe in staat zijn. Dit moet deze landen helpen internet open en veilig te houden. “Er is veel wat we van elkaar kunnen leren. Daarom lanceren we vandaag het Global Forum on Cyber Expertise”, aldus Koenders.

Koenders noemt het een groot probleem dat veel mensen ter wereld nog niet zijn aangesloten op internet. “De kloof groeit elke dag. En de inspanning die het kost om, als je eenmaal bent aangesloten, je verbindingen veilig te houden, wordt steeds gecompliceerder. Die digitale tweedeling, met al haar nadelige gevolgen, moeten we bestrijden.”

Meer over
Lees ook
Microsoft Defender Suite en een SOC houden remote werknemers veilig

Microsoft Defender Suite en een SOC houden remote werknemers veilig

Nu de behoefte aan veilig werken exponentieel toeneemt, is het beveiligen van externe en hybride werknemers een steeds groter probleem geworden. Voorheen gebruikten bedrijven beveiliging architecturen die gebaseerd waren op het beschermen van medewerkers die werkzaam waren in on-premises kantooromgevingen.

CISO’s dragen bij aan de algehele strategie voor risicobeheer

CISO’s dragen bij aan de algehele strategie voor risicobeheer

CISO’s dragen bij aan de algehele strategie voor risicobeheer Bedrijven rekenen erop dat betrouwbare en veilige IT hun processen ondersteunt. Hoewel IT lang werd gezien als een operationele kostenpost is het inmiddels onlosmakelijk verbonden met de manier waarop bedrijven werken.

WatchGuard: Remote Access Software steeds vaker misbruikt

WatchGuard: Remote Access Software steeds vaker misbruikt

Hackers hebben hun pijlen steeds vaker gericht op Remote Access Software. Daarnaast zijn er nieuwe technieken in omloop voor het stelen van wachtwoorden en informatie. Ook maken cybercriminelen de overstap van het gebruik van scripts naar het toepassen van andere ‘living-off-the-land’-technieken om een aanval op eindpoints te starten. Dat conclude1