Driessen Groep kiest voor Fortinet en krijgt een veilig, eenvoudig te beheren netwerk

driessengroep

Fortinet, wereldwijd leider in uitgebreide, geïntegreerde en geautomatiseerde oplossingen voor cyberbeveiliging, maakt bekend dat HR-dienstverlener Driessen Groep heeft gekozen voor de netwerk- en beveiligingsoplossingen Fortinet. Deze ondersteunen de organisatie bij het voldoen aan de AVG, zorgen voor veilige toegang tot de cloud en voor een eenvoudig en efficiënt beheer van het netwerk op alle locaties.

De Driessen Groep bestaat uit 700 collega’s en 15.000 flexibele medewerkers. Op de hoofdvestiging in Helmond bouwt de organisatie aan een Human Campus die uit meerdere gebouwen bestaat. De vestigingen van de dertien bedrijven die onder de groep vallen, zijn ontsloten binnen het netwerk door Fortinet Secure SD-WAN solution. Het grootste voordeel daarvan is de eenvoud van het beheer. Frans Coppus, Directeur ICT bij Driessen Groep “Voorheen was het vrij complex om nieuwe vestigingen te ontsluiten, maar nu we dat op een uniforme manier snel kunnen uitrollen, is het beheer veel eenvoudiger geworden. Bovendien hebben we dankzij Fortinet goed inzicht in wat er gebeurt in ons netwerk, welk verkeer er binnenkomt en wat we moeten tegenhouden. Daar staat of valt je beveiliging natuurlijk voor een groot deel mee.”

De Driessen Groep verwerkt veel privacygevoelige- en persoonsgegevens. Dat betekent dat informatiebeveiliging en het voldoen aan de AVG ontzettend belangrijk is voor de organisatie;  security staat bovenaan de agenda. “Het is een van de redenen waarom wij voor Fortinet kozen. Zij lopen voorop als het gaat om productinnovaties die passen bij de vraag van de markt.” Op de Campus staan servers die beveiligd worden met Fortinet FortiGate, maar ook de datacenters en cloudomgevingen worden met deze NGFW beveiligd. Coppus: “Ook gebruiken we de FortiAnalyzer, deze helpt bij het loggen, analyseren en rapporteren. De naadloze integratie van de Fortinetproducten heeft niet alleen als voordeel dat er een soort beschermende deken over de organisatie ligt, maar ook dat we niet met een oneindig aantal leveranciers te maken hebben. Fortinet biedt ons uniformiteit en een efficiënt te beheren omgeving.”

De Fortinet-oplossingen zijn volgens Coppens essentiële onderdelen in het IT-netwerk van Driessen Groep, zegt Coppus. “Alles valt of staat tegenwoordig met connectiviteit, een onmisbaar onderdeel daarbij is security. Veilige toegang tot applicaties is een beetje als water uit de kraan; je verwacht gewoon dat het er altijd is. Dankzij Fortinet is dat ook altijd het geval.”

Vincent Zeebregts, Regionaal Director Nederland bij Fortinet: “We zijn zeer enthousiast dat Driessen Groep onze oplossingen inzet om de complexiteit van het netwerkbeheer terug te dringen en zo de effectiviteit van de IT-beveiliging op kan voeren. Door hun slimme beveiligingsaanpak werken alle security-oplossingen naadloos met elkaar samen, op álle locaties. Dit maakt het mogelijk om de kans op beveiligingsincidenten aanzienlijk terug te dringen, wat natuurlijk essentieel is voor een organisatie die met privacygevoelige informatie werkt. Het is goed te zien dat Driessen Groep daar zeer serieus op inzet.”

Lees ook
Het dynamische duo: waarom de CIO en CISO van moderne ondernemingen moeten samenwerken

Het dynamische duo: waarom de CIO en CISO van moderne ondernemingen moeten samenwerken

Organisaties die een succesvolle strategie voor cybersecurity of databescherming willen, hebben daarvoor gedegen processen voor interne communicatie en samenwerking nodig. Met name de dynamiek tussen de CIO en CISO kan van invloed zijn op de besluitvorming voor de korte en lange termijn.

HSD Jaarverslag 2023

HSD Jaarverslag 2023

Het Security Delta (HSD) ecosysteem floreert en vierde in 2023 haar 10-jarig jubileum. Terugkijkend op afgelopen jaar, kunnen we stellen dat HSD Office weer heeft gepresteerd. Met en via partners is maatschappelijke en economische waarde gecreëerd.

Meer efficiëntie in productieprocessen met AI-gebaseerde netwerkoplossingen van Zyxel Networks

Meer efficiëntie in productieprocessen met AI-gebaseerde netwerkoplossingen van Zyxel Networks

Zyxel Networks, leverancier van veilige en cloud-gebaseerde netwerkoplossingen, neemt barrières weg door betaalbare, schaalbare en veilige netwerkoplossingen te bieden die de toepassing van AI in productieomgevingen vereenvoudigen.