Duitsland overweegt typemachines in te zetten om NSA buiten de deur te houden

typemachine

Duitsland overweegt de ouderwetse typemachines weer van de kast te halen in de strijd tegen spionage door de geheime dienst NSA. Een dergelijke typemachine kan immers niet via internet worden afgeluisterd.

Dit heeft Patrick Sensburg, voorzitter van de commissie die de spionage door de NSA in Duitsland onderzoekt, gezegd tegen het Duitse ARD. De Duitse overheid neemt op dit moment allerlei maatregelen om de Amerikanen buiten de deur te houden. Denk hierbij aan het versleutelen van e-mailverkeer, maar ook aan het gebruik van versleutelde telefoons.

Veel moderne maatregelen

Veel van de voorgestelde maatregelen zijn dan ook modern. Het opnieuw in gaan zetten van de ouderwetse typemachines is dan ook een uitzondering. Het gaat om niet-elektronische typemachines, die dus met inktlint werkt.

Het is niet de eerste keer dat nieuws de ronde doet dat een regering of overheidsdienst overweegt over te stappen op typemachines. Rusland maakte vorig jaar bekend typemachines aan te schaffen voor de Russische veiligheidsdienst. De overstap moet het afluisteren van de dienst een stuk lastiger maken en het uitlekken van data voorkomen.

 
Lees ook
ESET Threat Intelligence verbetert cybersecurity-inzicht door integratie met Elastic Security

ESET Threat Intelligence verbetert cybersecurity-inzicht door integratie met Elastic Security

ESET heeft een nieuw partnerschap en integratie aangekondigd, dankzij zijn uniforme API-gateway. Deze ontwikkeling faciliteert naadloze verbindingen met verschillende leveranciers van cybersecurity, zoals de recente integratie met Elastic, een search-powered AI-bedrijf.

Denk aan een sterk wachtwoord op World Password Day 2024

Denk aan een sterk wachtwoord op World Password Day 2024

Wachtwoorden zijn een van de eerste kritieke barrières tussen een persoon, een dreigingsactor en een succesvolle cyberaanval. Een veelvoorkomende fout die mensen maken is het gebruik van steeds dezelfde loginnaam of hetzelfde e-mailadres en wachtwoord

'Mensen moeten een wachtzin gebruiken als ze veilig willen inloggen'

'Mensen moeten een wachtzin gebruiken als ze veilig willen inloggen'

Op de eerste donderdag van mei is het Wereld Wachtwoorden Dag. Deze dag is bedoeld om betere wachtwoorden te stimuleren. Cyberaanvallen zijn aan de orde van de dag. En dus is goede wachtwoordbeveiliging cruciaal.