Eerste Europese Security Operations Center van F5 geopend

f5-soc-warschau-opening

F5 Networks opent een Security Operations Center (SOC) in Warschau, Polen om de EMEA-regio te voorzien van realtime monitoring op wereldwijde, meerlaagse internetbedreigingen. Het is het eerste centrum in Europa. Naast het centrum in het Amerikaanse Seattle is het nieuwe centrum in Warschau wereldwijd het tweede security-centrum van F5.

Het SOC maakt deel uit van het nieuwe Technical Center en biedt gebruikers van F5’s cloudgebaseerde applicatie services 24/7 ondersteuning indien zij te maken krijgen met internetdreigingen. Het SOC wordt bemand door een team security-experts en analisten die nieuwe dreigingen onderzoeken. Het team verzamelt informatie over nieuwe malware, zero-day en phishing-aanvallen. Op basis hiervan worden services aangeboden om tegenmaatregelen in stelling te brengen. De eerste service die geleverd wordt is de anti-fraude dienst F5’s WebSafe, gevolgd door DDoS-bescherming voor grotere aanvallen.

Technical Center

Het Technical Center heeft een services en product development-afdeling. In combinatie met andere technical centers kan F6 Networks gebruikers een betere tijdzone-dekking, snellere klantenservice en disaster recovery bieden.

De product development-afdeling ondersteunt de bestaande EMEA-teams en vergroot de capaciteit voor ontwikkeling van nieuwe diensten en producten. Medewerkers worden ingezet voor de ontwikkeling van producten en de werking ervan in verschillende infrastructuren te testen.

Meer over
Lees ook
Denk aan een sterk wachtwoord op World Password Day 2024

Denk aan een sterk wachtwoord op World Password Day 2024

Wachtwoorden zijn een van de eerste kritieke barrières tussen een persoon, een dreigingsactor en een succesvolle cyberaanval. Een veelvoorkomende fout die mensen maken is het gebruik van steeds dezelfde loginnaam of hetzelfde e-mailadres en wachtwoord

'Mensen moeten een wachtzin gebruiken als ze veilig willen inloggen'

'Mensen moeten een wachtzin gebruiken als ze veilig willen inloggen'

Op de eerste donderdag van mei is het Wereld Wachtwoorden Dag. Deze dag is bedoeld om betere wachtwoorden te stimuleren. Cyberaanvallen zijn aan de orde van de dag. En dus is goede wachtwoordbeveiliging cruciaal.

Sora: een historische ontwikkeling, maar mét beveiligingsrisico’s

Sora: een historische ontwikkeling, maar mét beveiligingsrisico’s

De introductie van Sora door OpenAI markeert een mijlpaal in videobewerking. De revolutionaire technologie is opwindend, maar roept tegelijkertijd vragen op over de gevolgen van de rol van AI bij het maken van digitale content en cybersecurity.