Eerste spyware voor Google Glass is een feit

googleglass

Geen enkel apparaat is veilig voor kwaadaardige software. Onderzoekers hebben spyware ontwikkeld voor Google Glass die het mogelijk maakt mee te kijken met het slachtoffer, zonder dat hij of zij hiervan op de hoogte is.

De spyware is ontwikkeld door Mike Lady en Kim Paterson van de California Polytechnic Universiteit San Luis Obispo. De spyware neemt iedere 10 seconden een foto met de camera van de Google Glass, waardoor een beeld ontstaat van de dingen die de gebruiker voor zich ziet. De kwaadaardige software is verstopt in een notitie-app voor Google Glass die de naam 'Malnotes' draagt. Deze vermomming is noodzakelijk, aangezien gebruikers wel eerst de app toestemming moet geven om foto's te maken en toegang te krijgen tot het internet.

Foto's maken met uitgeschakeld display

De officiële regels van Google stellen dat het niet mogelijk is op de Google Glass foto's te maken op het moment dat de display van het apparaat is uitgeschakeld. In werkelijkheid blijkt deze regel echter niet te worden nageleefd, waardoor de spyware wel degelijk in staat is dit te doen.

Lady en Paterson wisten hun app met succes te uploaden naar de Google Play Store, waar de app zonder problemen werd toegelaten. Pas toen een hoogleraar van de onderzoekers over het onderzoek sprak op Twitter greep Google in en verwijderde de spyware-app.

Bron: Forbes

Lees ook
Sora: een historische ontwikkeling, maar mét beveiligingsrisico’s

Sora: een historische ontwikkeling, maar mét beveiligingsrisico’s

De introductie van Sora door OpenAI markeert een mijlpaal in videobewerking. De revolutionaire technologie is opwindend, maar roept tegelijkertijd vragen op over de gevolgen van de rol van AI bij het maken van digitale content en cybersecurity.

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

InfosecurityMagazine bestaat tien jaar. Wat is er in die tijd veranderd? Die vraag is voorgelegd aan Remco Geerts. Remco is bij Tesorion verantwoordelijk voor strategie en innovatie. Hij zit ruim 25 jaar in de sector. Hierdoor is hij niet alleen de juiste persoon voor die functie, maar ook voor dit interview.

Orange Cyberdefense: deze 7 veelgemaakte fouten maken OT-omgevingen kwetsbaar

Orange Cyberdefense: deze 7 veelgemaakte fouten maken OT-omgevingen kwetsbaar

Volgens onderzoek van Orange Cyberdefense was de maakindustrie het afgelopen jaar het grootste doelwit van cyberaanvallen: bijna 33 procent trof deze sector. Al jaren is deze industrie het vaakst getroffen. Jeroen Wijnands, Head of OT Security bij Orange Cyberdefense, ziet bij het gros van deze bedrijven dezelfde misstappen. Dit zijn volgens hem d1