ESET en HackShield slaan de handen ineen voor een cyberveilige generatie

ESET-Logo400300_Transparent

 

ESET Nederland slaat de handen ineen met HackShield, dé cybersecurity game in Nederland waarin kinderen tussen 8 en 12 opgeleid worden tot Junior Cyber Agent. Binnen de samenwerking zal ESET Nederland de stichting HackShield sponsoren en daarnaast ook de primaire kennispartner worden. Samen hebben de organisaties als doel om kinderen en hun omgeving meer weerbaarheid te bieden tegen online criminaliteit en kinderen alles te leren over online veiligheid. Beide partijen zijn er van overtuigd samen een grote impact te kunnen maken dankzij de gezamenlijke kennis en het gezamenlijke bereik: Het creëren van een cyberveilige generatie.

"We zijn ontzettend blij met deze mooie serieuze partner, die vanuit intrinsieke waarde onze doelstelling deelt: het verhogen van de Security Mindset bij kinderen en hun directe omgeving." Vertelt Tim Murck, co-founder van HackShield en Chief Product Officer bij game-design bureau Flavour. "Niet alleen neemt ESET Nederland een breed netwerk mee van klanten en partners waaronder gemeenten en scholen, ook is ESET Nederland in staat om ons product inhoudelijk naar een volgend niveau te tillen. Onze gezamenlijke ambitie is hoog. Wij willen alle kinderen van Nederland de kans geven op een cyberveilige toekomst."

De samenwerking met HackShield wordt door ESET Nederland gezien als dé manier om awareness over online veiligheid te creëren binnen een brede doelgroep. Kinderen leren over online veiligheid ziet ESET Nederland als goede oplossing om structureel het probleem van cybersecurity alsmede cybercriminaliteit te tackelen.

Wat HackShield uniek maakt, is de heldenrol die kinderen wordt toebedeeld. In de game draait alles om hen, en wordt van hen verwacht dat zij hun omgeving veilig houden, ook in de echte wereld. Door iets aan anderen te leren leer je immers zelf het meest.

"Er is eigenlijk maar één duurzame manier om cybercriminaliteit écht aan te pakken, en dat is starten bij het opleiden van onze toekomstige generatie. HackShield heeft de potentie om uit te groeien tot een wereldwijd platform en heeft de meest innovatieve cybersecurity game in handen. ESET zal zich met name richten om inhoudelijk een bijdrage te leveren aan de game. Nederland heeft HackShield nodig, en we zijn trots om in die beweging, een kleine rol te spelen"

Wilt u meer weten over de samenwerking tussen ESET en HackShield, lees verder in het interview
met Dave Maasland (CEO van ESET Nederland), Tim Murck (CPO van HackShield) en Mimoent Haddouti (CISO van de Rabobank).

Lees ook
Revolutionaire CNAPP van SentinelOne nu beschikbaar in Europa

Revolutionaire CNAPP van SentinelOne nu beschikbaar in Europa

SentinelOne, kondigt de algemene beschikbaarheid aan van Singularity Cloud Native Security in de Europese Unie. Het revolutionaire cloud-native applicatiebeschermingsplatform (CNAPP) wordt geleverd vanuit de availability zone van SentinelOne in Frankfurt, biedt ongeëvenaarde cloudbeveiliging en pakt tegelijkertijd AVG-problemen aan, zoals data res1

Belgische cybersecurityspeler Jarviss wil Nederlandse markt veroveren

Belgische cybersecurityspeler Jarviss wil Nederlandse markt veroveren

Jarviss, een van oorsprong Belgische netwerk -en cybersecurityspecialist, breidt uit naar Nederland. Het bedrijf opent een Nederlandse tak onder leiding van Sander Groot, die de rol van Managing Director opneemt voor Jarviss Nederland. In België beschikt Jarviss inmiddels over een sterk klantenportfolio met dank aan een uniek managed service-model1

KnowBe4 introduceert nieuwe PhishER Plus Threat Intel-functie

KnowBe4 introduceert nieuwe PhishER Plus Threat Intel-functie

KnowBe4 introduceert PhishER Plus Threat Intel, een nieuwe functie die websitereputatiegegevens van Webroot rechtstreeks in PhishER Plus-console integreert. Deze integratie maakt snellere, geautomatiseerde detectie en reactie op webgebaseerde dreigingen mogelijk.