ESET introduceert AI Advisor-module

ESET-Logo400300_Transparent

ESET ESET introduceert AI Advisor, een innovatieve oplossing die gebruikmaakt van generatieve AI om de respons op incidenten en interactieve risicoanalyse te verbeteren. Hiermee vervult het de wens van veel bedrijven om de voordelen van Extended Detection en Response (XDR) oplossingen te kunnen benutten, zelfs met beperkte IT-middelen. 

ESET’s AI Advisor-module werd voor het eerst aan de klanten getoond tijdens de RSA-conferentie begin mei 2024 en is nu beschikbaar voor ESET-klanten als onderdeel van het ESET PROTECT MDR Ultimate-beveiligingsniveau en ESET Threat Intelligence. Voortbouwend op meer dan twee decennia aan expertise op het gebied van AI-gestuurde endpointbeveiliging is de ESET AI Advisor klaar om cybersecurityactiviteiten te transformeren.

In tegenstelling tot andere leveranciers, integreert ESET AI Advisor naadloos in de dagelijkse activiteiten van securityanalisten en voert het diepgaande analyses uit. Het biedt gedetailleerde incidentdata en biedt advies op SOC-teamniveau. Eén van de belangrijkste voordelen is het dichten van de vaardigheidskloof op het gebied van cybersecurity.

Securityanalisten van alle vaardigheidsniveaus profiteren van ESET's AI Advisor, waarmee ze kunnen werken met interactieve risico-identificatie-, analyse- en responsmogelijkheden die worden aangeboden in een gemakkelijk te begrijpen overzicht. De gebruiksvriendelijke interface maakt geavanceerde dreigingsgegevens bruikbaar, zelfs voor IT- en securityprofessionals die minder ervaring hebben op dit gebied. De ESET AI Advisor blinkt ook uit in het faciliteren van snellere besluitvorming voor kritieke incidenten.

Securityanalisten kunnen eenvoudig de ESET AI Advisor raadplegen om inzicht te krijgen in de specifieke dreigingen waarmee hun omgeving wordt geconfronteerd. Door gebruik te maken van uitgebreide XDR-verzamelde gegevens, identificeert en analyseert de ESET AI Advisor potentiële malwaredreigingen en biedt het intuïtief inzicht in hun gedrag en impact. Het helpt bij het herkennen van phishing-pogingen en adviseert gebruikers over hoe ze kunnen voorkomen dat ze slachtoffer worden van frauduleuze e-mails of websites.

Door het netwerkverkeer te monitoren, kan de ESET AI Advisor ongebruikelijk of verdacht gedrag signaleren, zodat beveiligingsteams passende maatregelen kunnen nemen. De mogelijkheid om terugkerende taken te automatiseren is een bijkomend voordeel. Door routinematige processen zoals het verzamelen, extraheren en detecteren van basisdreigingen te beheren, kunnen cybersecurityteams zich concentreren op meer strategische initiatieven.

"Nu cybersecuritydreigingen steeds geavanceerder worden, blijft ESET zich inzetten voor het leveren van geavanceerde oplossingen die deze uitdagingen aanpakken. De ESET AI Advisor-module vertegenwoordigt een belangrijke sprong voorwaarts in onze missie om de kloof op het gebied van cybersecurityvaardigheden te dichten en organisaties in staat te stellen hun digitale activa effectief te beschermen," aldus Juraj Malcho, Chief Technology Officer bij ESET.

Gebruikers van het ESET PROTECT MDR Ultimate-beveiligingsniveau kunnen naadloze interacties verwachten die wachttijden verkorten en de efficiëntie verbeteren. Door securityanalisten uit te rusten met real-time, relevante en bruikbare inzichten, maakt de ESET AI Advisor snelle reacties op kritieke situaties mogelijk en minimaliseert het de impact van beveiligingsinbreuken, wat resulteert in effectievere incidentbeheerprocessen, zonder een prijsstijging. Daarnaast zal de generatieve AI-chatbotfunctie beschikbaar zijn in ESET Threat Intelligence. ESET AI Advisor zal onderzoekers helpen bij het analyseren van enorme hoeveelheden unieke APT-rapporten en het begrijpen van de nieuwste ontwikkelingen in de wereld van cyberdreigingen.

Met zijn gespreksprompts en interactieve dialoog stelt ESET AI Advisor organisaties in staat om dreigingen moeiteloos te analyseren en te beperken, en hun cybersecuritypositie te versterken. 

Voor meer informatie over AI-gerelateerde onderwerpen, download de whitepaper Cybersecurity in an AI Turbocharged Era hier.

Lees ook
KnowBe4 introduceert nieuwe PhishER Plus Threat Intel-functie

KnowBe4 introduceert nieuwe PhishER Plus Threat Intel-functie

KnowBe4 introduceert PhishER Plus Threat Intel, een nieuwe functie die websitereputatiegegevens van Webroot rechtstreeks in PhishER Plus-console integreert. Deze integratie maakt snellere, geautomatiseerde detectie en reactie op webgebaseerde dreigingen mogelijk.

Dit is waarom AI niet veilig is

Dit is waarom AI niet veilig is

Het zakelijk gebruik van artificial intelligence is het afgelopen jaar omhoog geschoten. Bedrijven gebruiken AI bijvoorbeeld voor interactie met klanten of baseren belangrijke beslissingen op AI-systemen. Slim?

SOC-analisten verliezen grip op cybersecurity door hoog aantal alerts

SOC-analisten verliezen grip op cybersecurity door hoog aantal alerts

De cyberveiligheid van bedrijven staat onder druk als gevolg van het grote aantal alerts dat analisten in een Security Operations Center (SOC) dagelijks ontvangen. Gemiddeld zijn dit zo’n 5.185 alerts per SOC-team per dag,