Europol arresteert 15 personen voor gebruik van RAT’s

hacker

Europol maakt bekend 15 personen te hebben opgepakt voor het misbruiken van remote access tools (RAT’s). De gearresteerden worden verdacht van verschillende vormen van cybercrime.

De tieners en jongvolwassenen worden verdacht van het stelen van persoonlijke informatie, uitvoeren van Distributed Denial of Service (DDoS) aanvallen en afpersen van slachtoffers. De verdachten zijn afkomstig uit

De actie is onderdeel van het raamwerk EMPACT, waarbij verschillende Europese opsporingsinstanties een samenwerking zijn aangegaan. De actie werd geleid door Frankrijk. In Estland, Frankrijk, Roemenië, Letland, Italië, Noorwegen en het Verenigd Koninkrijk zijn arrestaties gepleegd.

Lees ook
ESET Research: Hamster Kombat-game misbruikt door cybercriminelen

ESET Research: Hamster Kombat-game misbruikt door cybercriminelen

De afgelopen maanden heeft het Telegram-klikspel Hamster Kombat de wereld van liefhebbers van cryptocurrency-spellen op zijn kop gezet. Zoals te verwachten was, heeft het succes van Hamster Kombat ook cybercriminelen gelokt, die al zijn begonnen met het inzetten van malware gericht op de spelers van het spel.

Cloudflare DDoS-rapport over tweede kwartaal 2024

Cloudflare DDoS-rapport over tweede kwartaal 2024

In de eerste helft van 2024 heeft Cloudflare 8,5 miljoen DDoS-aanvallen tegengehouden: 4,5 miljoen in het eerste kwartaal en 4 miljoen in het tweede kwartaal. Over het geheel genomen daalde het aantal DDoS-aanvallen in het tweede kwartaal met 11% op kwartaalbasis, maar steeg het met 20% op jaarbasis.

Grootschalige ontmanteling van botnets

Grootschalige ontmanteling van botnets

Politiediensten, Eurojust en Europol kondigden Operation Endgame aan. Dit is een grootschalige poging om de infrastructuur van malware en botnets te verstoren en de betrokken personen te identificeren. In een persbericht noemde Europol het de ‘grootste operatie ooit tegen botnets die een cruciale rol spelen bij het verspreiden van ransomware’.