Europol en European Banking Federation bestrijden samen cybercrime

agreement_ebf2

De European Banking Federation (EBF) en Europol's European Cybercrime Centre (EC3) gaan de samenwerking tussen opsporingsdiensten en de financiële sector versterken. Hierdoor hebben beide partijen een akkoord ondertekend.

EBF is een organisatie waarin een groot aantal financiële instellingen zich hebben verenigd. EC3 brengt op zijn beurt de politiemachten in EU-lidstaten met elkaar in contact. De partijen kunnen hierdoor beide sectoren breed bereiken. De samenwerking tussen de EBF en EC3 moet een positief effect hebben op het voorkomen en bestrijden van toekomstige cybercrime. De partijen willen zich onder andere gaan richten op de steeds geavanceerdere phishingtechnieken en grote diversiteit aan banking trojans.

Belangrijke dag

"Vandaag is een belangrijke dag voor zowel opsporingsautoriteiten als de financiële sector in Europa. We zijn overeengekomen onze samenwerking te verstevigen, waarbij wij nationale wetgeving blijven respecteren. Gezamenlijk willen wij meer mogelijkheden creëren om cybercrime tegen de financiële sector te voorkomen, vervolgen en verstoren. Dit is meer dan alleen een ceremonieel gebaar. We bouwen een vertrouwde relatie op met als doel tastbare resultaten te behalen die het leven van criminelen bemoeilijkt en het leven van de financiële sector en zijn gebruikers vereenvoudigt", zegt Troels Oerting, hoofd van de EC3.

"Onze leden werken al nauw samen met nationale opsporingsinstanties om financiële cybercrime aan te pakken. Onze samenwerking met Europol voegt aan dit belangrijke werk een Europese dimensie toe. Internationale samenwerking tussen banken en opsporingsinstanties is essentieel aangezien cybercriminelen geen landsgrenzen respecteren", voegt Wijs Mijs, Chief Executive van de EBF, hier aan toe.

Lees ook
ESET Nederland en Diergaarde Blijdorp bundelen krachten

ESET Nederland en Diergaarde Blijdorp bundelen krachten

ESET Nederland en Diergaarde Blijdorp kondigen vandaag met trots samenwerking aan. De samenwerking richt zich op het beschermen van vooruitgang en het bevorderen van duurzaamheid.

Nieuws over Kaspersky

Nieuws over Kaspersky

Vorige week hebben twee berichten over Kaspersky de internationale pers gehaald. De Amerikaanse overheid heeft twee sanctiebesluiten genomen. Met de eerste wordt de toegang tot de Amerikaanse markt verboden. Het tweede besluit is gericht tegen de directie van het bedrijf.

Zscaler biedt generatieve AI-gedreven Zero Trust Security-innovaties in samenwerking met NVIDIA

Zscaler biedt generatieve AI-gedreven Zero Trust Security-innovaties in samenwerking met NVIDIA

Zscaler, leider op het gebied van cloudbeveiliging, gaat samenwerken met NVIDIA om de ontwikkeling rond AI-gedreven copilot-technologieën te versnellen. Zscaler gebruikt de AI-technologieën van NVIDIA