Exclusieve samenwerking Orange Cyberdefense en Salvador Technologies verbetert veerkracht OT-omgevingen

OCD Salvador

Orange Cyberdefense kondigt een exclusieve strategische samenwerking aan met Salvador Technologies. Dankzij deze samenwerking komt Salvador’s Cyber Recovery Unit op de Nederlandse markt beschikbaar en breidt Orange Cyberdefense het portfolio rondom OT-securitydiensten verder uit. Met de oplossing van Salvador kunnen organisaties hun getroffen pc’s en werkstations razendsnel herstellen na een malwarebesmetting, een mislukte update of problematische patch. Zo kunnen missiekritische omgevingen binnen 30 seconden weer operationeel zijn.

De Cyber Recovery Unit van Salvador Technologies is een back-upoplossing. Deze bestaat uit een speciale unit die wordt aangesloten op een pc of werkstation. De Cyber Recovery Unit maakt - na de installatie van speciale software - continu een kopie van alle data en applicaties van het systeem waarmee het gekoppeld is. De oplossing maakt gebruik van zogeheten airgappingtechnologie om de back-up veilig te houden.

Bij systeemproblemen zoals een virusbesmetting, of mislukte software-update kunnen gebruikers hun pc snel herstellen. Ze hoeven enkel daarvoor hun systeem te herstarten en tijdens het opstartproces een knop in te drukken. Het systeem start vervolgens op vanaf de recovery-unit. Dit vermindert de downtime en het risico op verstoringen in kritieke processen aanzienlijk. Dat maakt de oplossing met name voor bedrijven in de industrie en kritische infrastructuren erg waardevol.

Snelle recovery

“Er zijn al veel oplossingen beschikbaar voor het maken van back-ups. Maar die oplossingen houden geen rekening met de speciale kenmerken van bedrijven in de industrie en de kritische infrastructuur”, constateert Jeroen Wijnands, Head of OT Security bij Orange Cyberdefense. “Voor dat soort organisaties is een zeer snelle recovery van cruciaal belang. Salvador Technologies heeft waardevolle technologie ontwikkeld waarmee organisaties hun OT-operatie binnen 30 seconden kunnen herstellen. Het is goed nieuws dat deze oplossing nu op de Nederlandse markt beschikbaar komt”, aldus Wijnands.

Volgens hem is het idee voor de samenwerking ontstaan uit de praktijk. “Uit een OT-security-assessment bij een grote containerterminal in de haven van Rotterdam werd duidelijk dat ze de mogelijkheid moesten hebben om machines snel te kunnen herstellen binnen de eerste 24 uur. Met containerkranen die variëren van 25 jaar oude MS DOS-systemen tot recentere Windows-machines, was dat een uitdaging. Het herstellen van één kraan per dag was niet realistisch voor een terminal die continu moet draaien. IT-oplossingen boden geen uitkomst, tot we Salvador ontdekten. Dat was precies wat we nodig hadden.”

Veerkracht vergroten
Onze technologie is gericht op het snel herstellen en beschermen van bedrijfskritische gegevens. Dat is cruciaal in het huidige tijdperk van escalerende cyberdreigingen”, zegt Shireen Golan, Channel Manager bij Salvador Technologies. “Orange Cyberdefense begrijpt de uitdagingen waarmee organisaties kampen en weet hoe onze technologie effectief toegepast kan worden om deze aan te pakken. Deze samenwerking biedt Nederlandse bedrijven een waardevolle oplossing om hun verdediging tegen cyberdreigingen te versterken en hun weerbaarheid te verbeteren.”

 

Lees ook
Trend Micro scoort 100% op attack visibility in laatste MITRE Engenuity ATT&CK Evaluations

Trend Micro scoort 100% op attack visibility in laatste MITRE Engenuity ATT&CK Evaluations

Trend Micro, leider in cyberbeveiliging, behaalt een perfecte score van 100% met zijn sterke dreigingsdetectieprestaties en hoge inzetsbeoordeling in het laatste MITRE Engenuity ATT&CK Evaluations-rapport voor managed services. Dit rapport geeft inzicht in het vermogen van een oplossing om aanvallen te detecteren.

Nederlandse bedrijven kennen de risico’s van AI-aangedreven cyberaanvallen, maar zijn er nog onvoldoende op voorbereid

Nederlandse bedrijven kennen de risico’s van AI-aangedreven cyberaanvallen, maar zijn er nog onvoldoende op voorbereid

IT- en securityleiders in Nederlandse organisaties zijn zich bovengemiddeld bewust van de gevaren van door kunstmatige intelligentie (AI) aangedreven cyberdreigingen, zo blijkt uit een nieuw onderzoek van Darktrace. Desondanks denkt een meerderheid dat hun organisatie onvoldoende is voorbereid

Belgische cybersecurityspeler Jarviss wil Nederlandse markt veroveren

Belgische cybersecurityspeler Jarviss wil Nederlandse markt veroveren

Jarviss, een van oorsprong Belgische netwerk -en cybersecurityspecialist, breidt uit naar Nederland. Het bedrijf opent een Nederlandse tak onder leiding van Sander Groot, die de rol van Managing Director opneemt voor Jarviss Nederland. In België beschikt Jarviss inmiddels over een sterk klantenportfolio met dank aan een uniek managed service-model1