Exlade voegt ondersteuning voor TrueCrypt-containers toe aan encryptietool

encryptie

Het is alweer enige tijd geleden dat de stekker uit TrueCrypt werd getrokken. Wie nog een TrueCrypt-container heeft staan kan deze versleutelde data hierdoor niet zo maar met een up-to-date softwarepakket uitlezen. Het Canadese Exlade komt met een oplossing en voegt ondersteuning voor TrueCrypt-containers toe aan zijn eigen encryptiesoftware.

Exlade is ontwikkelaar van Cryptic Disk 4, beveiligingssoftware waarmee gebruikers versleutelde containers kunnen aanmaken. De ontwikkelaars voegen hier nu ondersteuning voor TrueCrypt-containers aan toe. Gebruikers kunnen hierdoor hun oude containers zonder problemen met de tool openen en hier nieuwe bestanden aan toevoegen.

Geen nieuwe containers

Nieuwe TrueCrypt-containers aanmaken is met Cryptic Disk 4 niet mogelijk. Gebruikers kunnen alleen nieuwe containers aanmaken in het eigen formaat van Cryptic Disk.

Cryptic Disk 4 is alleen beschikbaar voor Windows. Mac-gebruikers zullen dus een andere oplossing moeten zoeken om hun oude TrueCrypt-containers uit te lezen. De software kan gratis worden gebruikt, al zijn gebruikers wel gebonden aan een aantal beperkingen. Zo kunnen gebruikers volledige schijven alleen versleutelen met de volledige versie en zijn in de gratis versie slechts een beperkt aantal encryptietechnologieën beschikbaar. De volledige versie van Cryptic Disk 4 kost 65 dollar.

Lees ook
Denk aan een sterk wachtwoord op World Password Day 2024

Denk aan een sterk wachtwoord op World Password Day 2024

Wachtwoorden zijn een van de eerste kritieke barrières tussen een persoon, een dreigingsactor en een succesvolle cyberaanval. Een veelvoorkomende fout die mensen maken is het gebruik van steeds dezelfde loginnaam of hetzelfde e-mailadres en wachtwoord

'Mensen moeten een wachtzin gebruiken als ze veilig willen inloggen'

'Mensen moeten een wachtzin gebruiken als ze veilig willen inloggen'

Op de eerste donderdag van mei is het Wereld Wachtwoorden Dag. Deze dag is bedoeld om betere wachtwoorden te stimuleren. Cyberaanvallen zijn aan de orde van de dag. En dus is goede wachtwoordbeveiliging cruciaal.

Sora: een historische ontwikkeling, maar mét beveiligingsrisico’s

Sora: een historische ontwikkeling, maar mét beveiligingsrisico’s

De introductie van Sora door OpenAI markeert een mijlpaal in videobewerking. De revolutionaire technologie is opwindend, maar roept tegelijkertijd vragen op over de gevolgen van de rol van AI bij het maken van digitale content en cybersecurity.