Extreme Networks brengt als eerste in de branche enterprise-grade Wi-Fi 6E-oplossing

Extreme-Networks-280210

Extreme Networks, Inc. introduceert een nieuw enterprise-grade Wi-Fi 6E-accesspoint: het Extreme AP4000 universele platform, dat het 6 GHz-frequentiespectrum ondersteunt. De oplossing is ontworpen voor high-density-omgevingen, zoals scholen, magazijnen en de gezondheidszorg, en is voorzien van best-in-class functionaliteit en intelligence. Daarmee levert de AP4000 clientservices van het hoogste niveau zonder in te leveren op security. Extreme’s grootste klanten, inclusief zorgaanbieders, introduceren Wi-Fi 6E-technologie in omgevingen die vragen om hoge performance en betrouwbare draadloze connectiviteit ter ondersteuning van een zeer groot aantal apparaten.
 
Wi-Fi 6E biedt de snelste Wi-Fi op de markt en maakt multi-gigabit-, low latency-verbindingen mogelijk, alsook nieuwe gebruikscases voor klantervaringen die afhankelijk zijn van hoge betrouwbaarheid. De oplossing voorkomt downtime en vermindert het risico van kwetsbaarheden op het vlak van data en privacy. Extreme is het eerste bedrijf dat bekendmaakt dat een enterprise-organisatie zijn Wi-Fi 6E-accesspoint afneemt.

Over de Universal Wireless AP4000

  • Wi-Fi 6E/6 GHz biedt drie keer meer dan het beschikbare niet vrijgegeven spectrum en is beschikbaar in de VS en veertig andere landen. De AP4000 gebruikt het 6 GHz-spectrum om te voorzien in een hoge performance in een schone omgeving met lage interferentie.
  • De AP4000 maakt gebruik van geavanceerde security en machine-learning- en artificial-intelligencemogelijkheden om te voldoen aan nieuwe eisen en uitdagingen op het gebied van Wi-Fi-infrastructuur, die zijn ontstaan door de opkomst van nieuwe apparaten, applicaties en gebruikers. In combinatie met het ExtremeCloud™ IQ-netwerkmanagementplatform zorgt de oplossing voor vereenvoudigde implementatie, management en zeer goed beveiligde Wi-Fi in high-density-omgevingen.
  • Met drie 2x2:2-radio’s biedt de AP4000 high-efficiency, high-performance 802.11ax geaggregeerde datasnelheden tot 3,9 Gbps. Bovendien ondersteunt het platform tegelijkertijd de 6 GHz-, 5 GHz- en 2,4 GHz-banden.
  • De AP4000 is ontworpen met het Broadcom FBAR tri-band-filter en maakt zo superieure tri-band-radioperformance mogelijk binnen het 5 GHz- en 6 GHz-spectrum zonder dat daar een software- of hardware-upgrade voor nodig is.
  • Daarnaast biedt de AP4000 het kleinste vormfactor enterprise-grade Wi-Fi 6E-accesspoint (8” x 8” x 1,5”) voor een esthetische en flexibele installatie. De oplossing past eenvoudig in Extreme-ophangbeugels bij het vervangen van eerdere accesspoints.

Aanvullende quote:

Nabil Bukhari, Chief Product Officer en Chief Technology Officer, Extreme Networks
“We zijn ontzettend trots dat wij als eerste in de branche een enterprise-grade Wi-Fi 6E-accesspoint introduceren in een klantomgeving. In combinatie met ons ExtremeCloud IQ-netwerkmanagementplatform bieden we de sterk verspreide organisaties van nu de meest geavanceerde cloud-managed Wi-Fi-oplossing op de markt. De beschikbaarheid van het 6 GHz-spectrum biedt veel kansen voor nieuwe services en helpt organisaties om betrouwbaarheid te vergroten en operationele kosten en risico’s te verlagen. Wi-Fi 6E voorziet in belangrijke verbeteringen op het vlak van bandbreedte en performance en voorkomt frustraties rondom trage apparaten en applicaties.”
 
Prijs en beschikbaarheid
  • De prijzen beginnen bij 1.049 euro en de oplossing is vanaf nu beschikbaar.
  • Extreme biedt een universele SKU voor vereenvoudigde bestelling en implementatie, en maakt geen gebruik van land-specifieke SKU’s.
  • Om installatie en netwerkmanagement te vereenvoudigen, is de AP4000 te combineren met Extreme Campus Controllers of met ExtremeCloud IQ.

 

 
Meer over
Lees ook
Wireshark WiFi trainingmet gratis AI-Driven WiFi Automation (twv € 3700)

Wireshark WiFi trainingmet gratis AI-Driven WiFi Automation (twv € 3700)

Als onderdeel van de Wireshark University WiFi training levert SCOS Training te Hoofddorp de next-generation AI-driven Wi-Fi Automation van Wyebot Inc., twv. € 3700. Het product Wireless Intelligence Platform WIP™ levert prestatie- en betrouwbaarheidsoptimalisatie van Wi-Fi-netwerken aan IT-organisaties over de hele wereld.

SCOS Training trainingen in Amsterdam/Hoofddorp

SCOS Training trainingen in Amsterdam/Hoofddorp

Als Wireshark University Certified Training Partner, sponsor van de Wireshark Foundation en de SharkFest Europe, organiseert SCOS Training de onderstaande trainingen in Amsterdam/Hoofddorp.

Wyebot | AI-Driven WiFi Automation

Wyebot | AI-Driven WiFi Automation

SCOS Automation, te Hoofddorp, levert de next-generation AI-driven Wi-Fi Automation van het Amerikaanse bedrijf Wyebot Inc. Het product Wireless Intelligence Platform WIP™ levert prestatie- en betrouwbaarheidsoptimalisatie van Wi-Fi-netwerken aan IT-organisaties over de hele wereld.