Facebook geeft gebruikers meer mogelijkheden privacy te beschermen

Facebook voert een aantal verbeteringen door aan zijn beveiliging. Het sociale netwerk wil gebruikers meer controle geven over de persoonlijke informatie die zij delen met apps waar via een Facebook-account wordt ingelogd.

facebook Het sociale netwerk wil apps die ongevraagd berichten op de tijdlijn van Facebook-gebruikers plaatsen aan banden leggen. Gebruikers moeten voortaan apps van derden expliciet toestemming geven voordat deze apps in staat zullen zijn informatie op het Facebook-profiel van de gebruiker te zetten.

Welke informatie wordt gedeeld?

Ook kunnen gebruikers specifieker aangeven welke informatie zij met een app willen delen. Zo wordt het mogelijk specifieke onderdelen te delen. Gebruikers kunnen dit bepalen zodra zij via Facebook inloggen bij een app.

Ook krijgen gebruikers voortaan de mogelijk via Facebook anoniem in te loggen op apps van derden. In dit geval hoeft de gebruiker zijn identiteit dus niet prijs te geven en blijft hij of zij dus anoniem. De nieuwe mogelijkheden worden de komende maanden stapsgewijs geïntroduceerd aan gebruikers.

 
Lees ook
Genetec kondigt nieuwe versie van Security Center aan

Genetec kondigt nieuwe versie van Security Center aan

Genetec Inc., technologieleverancier van oplossingen voor unified security, openbare veiligheid, operations en business intelligence, heeft een nieuwe versie aangekondigd van haar unified security platform Security Center.

NetWitness ondersteunt AWS AppFabric om SaaS-applicaties te beveiligen

NetWitness ondersteunt AWS AppFabric om SaaS-applicaties te beveiligen

NetWitness, leverancier van detectie-, onderzoeks- en responstechnologie voor bedreigingen en incidentresponsdiensten, is geïntegreerd met AWS AppFabric. Die nieuwe service van Amazon Web Services (AWS) zorgty er voor dat software as a service (SaaS)-applicaties snel kunnen worden gekoppeld voor een betere productiviteit en beveiliging.

Genetec: bedrijven kiezen versneld voor cloud- en hybride fysieke security oplossingen

Genetec: bedrijven kiezen versneld voor cloud- en hybride fysieke security oplossingen

Genetec Inc., leverancier van oplossingen voor unified security, openbare veiligheid, operations en business intelligence, heeft het ‘2024 State of Physical Security Report’ gepubliceerd. Aan dit onderzoek, dat gaat over de beveiligingsstrategieën die organisaties hanteren, deden wereldwijd meer dan 5.500 specialisten op het gebied van fysieke bev1