FBI is niet gelukkig met standaard encryptie van Android en iOS

encryptie

De Amerikaanse inlichtingendienst FBI is niet gelukkig met de verbeterde encryptie die Apple en Google hebben getroffen om hun mobiele besturingssystemen beter te beveiligen. De geheime dienst noemt het onbegrijpelijk dat fabrikanten zichzelf niet langer de mogelijkheid geven toegang te verkrijgen tot verkochte apparaten.

Dit zegt James Comey, directeur van de FBI, tegen de Huffington Post. Volgens de directeur is het in sommige gevallen van groot belang toegang te kunnen krijgen tot een smartphone of tablet van een verdachte. Als voorbeeld noemt Comey een ontvoerder, waarbij de FBI gebaat is de gijzelaar zo snel mogelijk vrij te krijgen. Comey stelt dan ook dat het hem zorgen baart dat bedrijven functies aanprijzen die 'gebruikers boven de wet plaatsen'.

Comey doelt met zijn opmerkingen op de encryptie die zowel Google als Android in respectievelijk Android L en iOS 8 voortaan standaard aanzetten. De encryptie in de besturingssystemen is niet nieuw, maar stond voorheen standaard uit. Gebruikers moesten de feature dan ook handmatig activeren om de data op hun smartphone of tablet te versleutelen. Hier komt nu dus verandering in.

Lees ook
Denk aan een sterk wachtwoord op World Password Day 2024

Denk aan een sterk wachtwoord op World Password Day 2024

Wachtwoorden zijn een van de eerste kritieke barrières tussen een persoon, een dreigingsactor en een succesvolle cyberaanval. Een veelvoorkomende fout die mensen maken is het gebruik van steeds dezelfde loginnaam of hetzelfde e-mailadres en wachtwoord

'Mensen moeten een wachtzin gebruiken als ze veilig willen inloggen'

'Mensen moeten een wachtzin gebruiken als ze veilig willen inloggen'

Op de eerste donderdag van mei is het Wereld Wachtwoorden Dag. Deze dag is bedoeld om betere wachtwoorden te stimuleren. Cyberaanvallen zijn aan de orde van de dag. En dus is goede wachtwoordbeveiliging cruciaal.

Sora: een historische ontwikkeling, maar mét beveiligingsrisico’s

Sora: een historische ontwikkeling, maar mét beveiligingsrisico’s

De introductie van Sora door OpenAI markeert een mijlpaal in videobewerking. De revolutionaire technologie is opwindend, maar roept tegelijkertijd vragen op over de gevolgen van de rol van AI bij het maken van digitale content en cybersecurity.