ForeNova Technologies biedt middenbedrijf haalbare beveiliging met flexibele cybersecuritybundel

ForeNova Technologies B.V., leverancier van cybersecurity-oplossingen die bescherming biedt voor IT-netwerken en endpoints voor middelgrote organisaties, biedt met NovaMDR 360 een cybersecuritybundel aan die tegemoetkomt aan de uitdagingen waar deze organisaties mee te maken hebben. Zo is er geen verplichting tot langdurige contracten, maar kan een organisatie ervoor kiezen om een contract voor zes maanden af te sluiten. ForeNova wil hiermee de organisaties die volgens recent ABN-AMRO onderzoek in toenemende mate het slachtoffer zijn van aanvallen maar zelf de slag om securitypersoneel niet kunnen winnen, aanmoedigen om hun endpoints en netwerk toch te beschermen.
In het onderzoek scoorde het MKB op de vraag wie doelwit was geweest van cybercriminelen (80 procent) inmiddels hoger dan het grootbedrijf (75 procent). “In tegenstelling tot deze grootbedrijven met grootzakelijke beveiligingsbudgetten, moeten kleine en middelgrote organisaties de beveiliging met veel minder budget organiseren,” geeft Paul Smit, CTO en co-founder ForeNova Technologies b.v. aan. “IT-teams zijn al overbelast, specifieke cybersecuritykennis is vaker niet dan wel aanwezig. In dit gat zijn wij gesprongen, door een eenvoudig te implementeren en beheren oplossing van grootzakelijke kwaliteit aan te bieden met een prijsplan dat werkt voor het middenbedrijf. We zijn als het ware de Lidl in de cybersecuritymarkt.”
NovaMDR 360 combineert MDR Endpoint en MDR Network voor €12,98 per werkplek per maand voor organisaties vanaf 150 medewerkers, met aandacht voor sectorspecifieke werkplekbenutting. Voor instellingen in de gezondheidszorg wordt bijvoorbeeld rekening gehouden met het feit dat meerdere werknemers dezelfde werkplek bezetten in 24/7-schema's, en voor productieomgevingen met het feit dat de meerderheid van de werknemers geen kantoortoepassingen met internet gebruikt.
ForeNova’s ervaren security professionals van het Security Operations Center (SOC) monitoren 24x7 de IT-infrastructuur op cyberdreigingen en reageren binnen 10 minuten. Succes managers maken de vertaalslag van de meldingen uit het SOC en staan klaar om te assisteren en de klant van adviezen te voorzien bij een dreiging of incident. Elk kwartaal stemt ForeNova speciale sessies in met elke klant om specifieke dreigingen of belangrijke trends door te nemen.
NovaMDR maakt gebruik van het NovaCommand Network Detection & Response security platform en monitort real time (24x7) het netwerk op cyberdreigingen, biedt een 360-gradenbeeld over de IT-infrastructuur en inzicht in alle activiteiten binnen het netwerk. NovaGuard EDR beschermt de endpoints. NovaMDR integreert naadloos met de bestaande IT-beveiligingsinfrastructuur en met 3rd party securityoplossingen zoals firewalls, endpoint protectie-oplossingen, SIEM’s en non-security platforms als VMWare en Macmon.
Meer over
Lees ook
KnowBe4 introduceert alles-in-een human risk management platform HRM+
KnowBe4, het cybersecurityplatform op het gebied van human risk management, introduceert HRM+. Dit alles-in-één platform combineert de security awareness-trainingen van KnowBe4 met de AI-gedreven e-mailbeveiliging van Egress. Het platform zet in op persoonlijke relevantie en flexibiliteit en biedt daarmee uitgebreid beheer van cyberbeveiligingsris1
IT- en securitybedrijf DTX benoemt Erik Ploegmakers tot CEO
DTX, een Nederlandse onderneming met 25 jaar ervaring in cloud, security en business solutions benoemt per 1 januari 2025 Erik Ploegmakers tot CEO. In zijn nieuwe rol wordt Ploegmakers verantwoordelijk voor het aansturen van het bedrijf en het realiseren van de strategische visie en doelstellingen van DTX.
Vergroot de cyberweerbaarheid met realtime data-analyses
De cyberdreiging voor het Nederlandse bedrijfsleven is groot en divers, mede omdat steeds meer aanvallen afkomstig zijn van hackers gelieerd aan overheden en criminele actoren. Dat blijkt zowel uit het Cybersecuritybeeld Nederland 2024 als het Cybersecuritybeeld Nederland 2024 voor ondernemers. Lees hier hoe u de cyberweerbaarheid in 2025 kunt ver1