Fortinet lanceert Fortigate 90G, deze bevat de nieuwe Security Processor 5

Fortigate 90G Fortinet 2023-600300

Fortinet kondigt de FortiGate 90G aan. Dit is de eerste Secure SD-WAN-appliance en next-generation firewall die is uitgerust met de nieuwe Security Processor 5 (SP5). Deze ASIC biedt energie-efficiëntie en prestaties tegen een concurrerende prijs. Deze nieuwe toevoeging aan Fortinet's Secure Networking portfolio breidt het vermogen van het bedrijf uit om consistente beveiliging, uniform beheer, analyses en FortiGuard AI-Powered Security Services te leveren voor het gehele hybride netwerk.

Snellere firewallprestaties dankzij de SP5

De nieuwe next-generation firewalls (ngfw’s) uit de FortiGate 90G-serie brengen veilige netwerkfunctionaliteit van grootzakelijke kwaliteit zoals hybrid mesh firewall, SD-WAN en SD-Branch naar gedistribueerde netwerkranden. De FortiGate 90G staat aan de basis van een SASE- en zero trust-traject waarmee organisaties kunnen zorgen voor veilig internetgebruik en veilige private toegang en toegang tot SaaS-oplossingen.

FortiGate 90G is volledig geïntegreerd met FortiGuard AI-Powered Security Services en biedt geavanceerde inbraakpreventie voor deep packet inspection van SSL/TLS-verkeer, webbeveiligingsdiensten, zoals DNS- en URL-filtering voor het blokkeren van de toegang tot schadelijke domeinen en URL's, en inhoudsbeveiliging, zoals inline sandboxing om zero-day en andere bestandsgebaseerde bedreigingen tegen te houden.

Deze nieuwe reeks van firewalls is de eerste die is toegerust met de SP5, de vijfde generatie ASIC van Fortinet die eerder dit jaar werd geïntroduceerd en die de mogelijkheid biedt om twee keer meer toepassingen te versnellen en gelijktijdig uit te voeren - bijvoorbeeld NGFW, zero-trust netwerktoegang (ZTNA), SD-WAN en SSL-inspectie - in vergelijking met de vorige generatie. De kracht van FortiGate 90G met Fortinet's SP5 ASIC en FortiGuard AI-Powered Security Services wordt getoond in de onderstaande Security Compute Rating tabel, die de top firewalls op de markt vergelijkt met de beoogde prestatiecijfers van de FortiGate 90G serie:

Specificatie 

FortiGate
90G

Security Compute Rating 

Branche-gemiddelde 

Palo Alto Networks 
PA-450 

Check Point Quantum 3600 

Cisco
Meraki MX85 

Juniper SRX340 

Firewall-doorvoer

28 Gbps

9x

3,1 Gbps 

3,5 Gbps 

3,3 Gbps 

1 Gbps 

4,7 Gbps 

NGFW-doorvoer

2,5 Gbps 

2,6x

0,9 Gbps 

N.v.t.

1,5 Gbps 

N.v.t. 

0,4 Gbps 

IPSec VPN 

25 Gbps 

16x 

1,5 Gbps 

2,2 Gbps 

2,7 Gbps 

0,5 Gbps 

0,7 Gbps 

Bescherming tegen cyberbedreigingen

2,2 Gbps 

2,3x 

0,9 Gbps 

1,4 Gbps 

0,7 Gbps 

0,7 Gbps 

N.v.t. 

Verbindingen per seconde 

124.000

4x 

31.000 

51.000 

32.000 

N.v.t. 

10.000 

Specificatie 

FortiGate 90G

Energie-efficiëntie

Branche-gemiddelde 

Palo Alto Networks 
PA-450 

Check Point Quantum 3600 

Cisco
Meraki MX85 

Juniper SRX340 

Watt/Gbps Firewall-doorvoer

0,8 W

28,8x

25,1 W

11,7 W

7,5 W

55 W

25,9 W

Watt/Gbps IPsec VPN-doorvoer

0,9 W

81,1x

76,2 W

18,6 W

9,2 W

110 W

167,1 W

BTU/u per Gbps aan firewall-doorvoer

2,9 BTU

17,4x

51,8 BTU

40,3 BTU

25,7 BTU

N/A

93,3 BTU

 

  • De prestaties van de FortiGate 90G voor de bescherming tegen cyberbedreigingen worden gemeten bij activatie van de firewall, IPS, applicatiebeheer, bescherming tegen malware en logging.
  • De prestatiewaarden voor concurrerende oplossingen zijn gebaseerd op publiekelijk toegankelijke bronnen. De overige leveranciers houden er mogelijk andere testmethodes op na.
  • Alle waarden voor het energieverbruik zijn overgenomen uit externe gegevensbladen en hardwaregidsen. Hierbij wordt telkens uitgegaan van het maximale energieverbruik.

 

John Maddison, CMO en EVP Product Strategy bij Fortinet: “Het netwerk en de beveiliging moeten worden geïntegreerd om hybride infrastructuren effectief te kunnen beveiligen en verbinden en ondersteuning te bieden voor hybride werken. Wij voorspellen dat secure networking-technologie de komende tien jaar traditionele netwerktechnologie in de schaduw zal zetten en een leidende marktpositie gaat innemen. Fortinet zijn aanbod van Secure Networking-oplossingen uitbreiden en integreren met next-generation firewalls, Secure SD-WAN, Universal ZTNA, SASE, LAN’s en WLAN’s.”

Convergentie van het netwerk en de beveiliging in moderne hybride omgevingen

Het opschalen van een digitale onderneming en het tegelijkertijd het beschermen van de gedistribueerde infrastructuur en ondersteunen van een hybride personeelsbestand is belangrijker en complexer dan ooit tevoren. Om deze reden zorgen de Secure Networking-oplossingen van Fortinet voor convergentie van netwerktechnologie en door AI ondersteunde beveiliging aan alle netwerkranden. Dit helpt organisaties met het dichten van beveiligingslekken en het verbeteren van de gebruikservaring. De nieuwe oplossingen die vandaag worden aangekondigd sluiten aan op het onophoudelijke streven van Fortinet naar de uitbreiding en integratie van Secure Networking-technologie voor de volgende toepassingen:

  • Hybrid mesh firewall voor datacenters en cloudomgevingen
  • Secure SD-WAN voor filialen
  • SASE voor telewerkers en filialen
  • Universal ZTNA voor telewerkers en campusomgevingen
  • WLAN/LAN voor filialen en campusomgevingen.

 

Aanvullende informatie

 

Over Fortinet

Fortinet (NASDAQ: FTNT) wil bijdragen aan een digitale wereld waarin vertrouwen centraal staat. Dat doet het door mensen, apparaten, applicaties en data altijd en overal te beschermen. Dit is de reden waarom ’s werelds grootste bedrijven, dienstverleners en overheidsinstellingen voor Fortinet kiezen om hun digitale transformatie op veilige wijze te bespoedigen. Fortinet Security Fabric-platform biedt uitgebreide, geïntegreerde en geautomatiseerde bescherming van het volledige digitale aanvalsoppervlak. Het beveiligt bedrijfskritische apparatuur, data, applicaties en verbindingen van en naar het datacenter, de cloud en thuiswerkomgevingen. Fortinet heeft wereldwijd de meeste beveiligingsappliances verkocht. Meer dan 595.000 klanten vertrouwen op Fortinet voor het beschermen van hun organisatie. Het Fortinet NSE Training Institute, een initiatief van het Training Advancement Agenda (TAA) van Fortinet, is aanbieder van een van de grootste en meest uitgebreide trainingsprogramma’s binnen de branche. Het biedt iedereen toegang tot cybersecurity-training en nieuwe loopbaankansen. Ga voor meer informatie naar www.fortinet.com, het blog van Fortinet en FortiGuard Labs.

 

Lees ook
Revolutionaire CNAPP van SentinelOne nu beschikbaar in Europa

Revolutionaire CNAPP van SentinelOne nu beschikbaar in Europa

SentinelOne, kondigt de algemene beschikbaarheid aan van Singularity Cloud Native Security in de Europese Unie. Het revolutionaire cloud-native applicatiebeschermingsplatform (CNAPP) wordt geleverd vanuit de availability zone van SentinelOne in Frankfurt, biedt ongeëvenaarde cloudbeveiliging en pakt tegelijkertijd AVG-problemen aan, zoals data res1

Belgische cybersecurityspeler Jarviss wil Nederlandse markt veroveren

Belgische cybersecurityspeler Jarviss wil Nederlandse markt veroveren

Jarviss, een van oorsprong Belgische netwerk -en cybersecurityspecialist, breidt uit naar Nederland. Het bedrijf opent een Nederlandse tak onder leiding van Sander Groot, die de rol van Managing Director opneemt voor Jarviss Nederland. In België beschikt Jarviss inmiddels over een sterk klantenportfolio met dank aan een uniek managed service-model1

Fortinet Cloud Security Report: beveiligingsbudgetten voor cloud nemen met 37% toe

Fortinet Cloud Security Report: beveiligingsbudgetten voor cloud nemen met 37% toe

Fortinet maakt de bevindingen uit het 2024 Cloud Security Report bekend. In het rapport wordt beschreven wat de problemen zijn die organisaties hebben met de beveiliging van hun cloudomgevingen.