Fortinet lanceert Network Security Academy

Fortinet, leverancier van beveiligingsoplossingen, opent de deuren van de Fortinet Network Security Academy (FNSA). De FNSA is opgezet voor het ontwikkelen en onderwijzen van actiegerichte experts in cybersecurity, zodat deze de nieuwe en geavanceerde toekomstige dreigingen kunnen beheersen.

Meerdere onderzoeken tonen aan dat er een tekort is aan mankracht voor cybersecurity en dat er een enorme vraag is naar aanvullende experts. Dit wordt onderschreven door de huidige vacatures en de duizenden openstaande functies overal ter wereld. De FNSA is ontwikkeld om het internationale tekort aan cybersecurity experts aan te pakken en om een personeelsbestand te creëren dat vaardig is in alle aspecten van netwerkbeveiliging.

Programma

Het programma van de academie omvat cybersecurity ‘van de code tot de client tot de cloud’. De training en certificering die voorheen alleen geboden werd aan klanten en partners van Fortinet, is via de academy ook beschikbaar voor onderwijsinstellingen, organisaties zonder winstoogmerk en veteranenprogramma’s. Deze organisaties kunnen de opleiding gratis volgen. Professoren krijgen de vaardigheden die nodig zijn om het programma te onderwijzen aan studenten, zodat zij leren hoe zij wereldwijde organisaties kunnen beschermen tegen cyberdreigingen.

De academie is opgericht om studenten wereldwijd de kans te geven de erkende trainingen en certificeringen van Fortinet te volgen. Studenten worden op internationale FNSA-locaties voorbereid op een carrière in netwerkbeveiliging. Ze volgen daar theoretische hoorcolleges en praktische laboratoria om een Fortinet-certificering te behalen. Zeven organisaties uit de Verenigde Staten (VS), Canada en EMEA hebben zich inmiddels aangesloten bij de academie en naar verwachtingen zullen 20 wereldwijde FNSA-locaties binnen het volgende kwartaal de deuren openen.

Security dreigingen nemen toe

Ken Xie, oprichter, bestuursvoorzitter en chief executive officer van Fortinet: “Het is geen geheim dat security bedreigingen toenemen en ingrijpende gevolgen hebben voor organisaties in alle marktsegmenten, van elke omvang en waar ook ter wereld. De huidige schattingen zijn dat er wereldwijd wel 1 miljoen vacatures zijn voor experts in cybersecurity en dit aantal groeit tot 6 miljoen in 2019. Daarom werken samen met organisaties overal ter wereld, op een innovatieve manier, om zo te voldoen aan de benodigde aanwas van cybersecurity experts voor het beheersen en afweren van steeds geavanceerdere cyberaanvallen.”

In de VS zijn een aantal FNSA-locaties al van start gegaan. Het gaat hierbij om:

  • Cape Coral Technical College in Florida,
  • Per Scholas, een nationale stichting die training in IT-vaardigheden biedt op locaties in Atlanta, New York, Columbus, Cincinnati, Dallas en Washington D.C.,
  • en The Institute for Veterans and Military Families op de Syracuse Universiteit in New York.

Buiten de VS zijn er FNSA-locaties in Canada, op Dalhousie Universiteit in Nova Scotia en Willis College in Ottawa, en in Oostenrijk op HTL Rennweg. Naar verwachting zullen twintig andere organisaties binnen het komende kwartaal FNSA-locaties openen.

Inhoud van de trainingen en examinering

Fortinet sponsort de inhoud van de trainingen en de examinering van elke academielocatie en ondersteunt de voorbereiding van de opleiders. De locaties die cursussen bieden voor training en certificering zijn uitgerust met een labomgeving (virtueel of hardware) en beschikken over opleiders die de inhoud van het programma presenteren.

Lees ook
ESET Nederland en Diergaarde Blijdorp bundelen krachten

ESET Nederland en Diergaarde Blijdorp bundelen krachten

ESET Nederland en Diergaarde Blijdorp kondigen vandaag met trots samenwerking aan. De samenwerking richt zich op het beschermen van vooruitgang en het bevorderen van duurzaamheid.

Nieuws over Kaspersky

Nieuws over Kaspersky

Vorige week hebben twee berichten over Kaspersky de internationale pers gehaald. De Amerikaanse overheid heeft twee sanctiebesluiten genomen. Met de eerste wordt de toegang tot de Amerikaanse markt verboden. Het tweede besluit is gericht tegen de directie van het bedrijf.

Zscaler biedt generatieve AI-gedreven Zero Trust Security-innovaties in samenwerking met NVIDIA

Zscaler biedt generatieve AI-gedreven Zero Trust Security-innovaties in samenwerking met NVIDIA

Zscaler, leider op het gebied van cloudbeveiliging, gaat samenwerken met NVIDIA om de ontwikkeling rond AI-gedreven copilot-technologieën te versnellen. Zscaler gebruikt de AI-technologieën van NVIDIA