Fortinet neemt Meru Networks over
Leverancier van IT-beveiliging Fortinet neemt Meru Networks, leverancier van intelligente wifi-netwerken, over. De overname van Meru breidt het beveiligingsportfolio van Fortinet uit en geeft het bedrijf toegang tot de grootzakelijke, internationale wifi-markt, met een waarde van 5 biljoen dollar. Fortinet wil geïntegreerde en intelligente oplossingen leveren voor het beveiligen van draadloze oplossingen. Onder de voorwaarden van de overeenkomst betaalt Fortinet $1,63 per aandeel van Meru in cash, wat een transactiewaarde vertegenwoordigt van circa $44 miljoen. De overname wordt naar verwachting in het derde kwartaal van 2015 afgerond.
Steeds meer bedrijven geven medewerkers keuzevrijheid voor hun mobiel apparaat. Bring-your-own-device (BYOD) verbinding gemakkelijk en gebruikers verwachten daarom dat zij veilige toegang hebben tot het bedrijfsnetwerk, ongeacht waar zij zich bevinden. Het bedrijfsnetwerk breidt zich hierdoor uit naar onbekende en niet-vertrouwde mobiele apparaten, wat risico’s met zich mee voor IT-beveiliging. Het aantal gevaarlijke cyberbedreigingen is volgens Fortinet in het bedrijfsleven nog nooit zo hoog geweest als nu. Het bedrijf levert daarom een combinatie van beveiliging en draadloos zodat informatie ook ‘in de ether’ beschermd is.
Veilige gebruikerservaring vanaf iedere locatie
Meru werd opgericht in 2002 en is sinds 2010 beursgenoteerd. Het bedrijf is gevestigd in Sunnyvale, Californië en heeft wereldwijd meer dan 300 medewerkers. Meru rapporteerde voor het boekjaar dat eindigde op 31 december 2014 een omzet van $90,9 miljoen. Door de wifi-oplossingen van Meru toe te voegen aan haar portfolio wil Fortinet beter kunnen zorgen voor een veilige gebruikerservaring vanaf iedere locatie. Dat geldt ook voor omgevingen waar piekmomenten vragen om hoge verwerkingcapaciteit en grote aantallen draadloze gebruikers, zoals grootzakelijke bedrijven, onderwijsinstellingen, zorginstellingen en horecabedrijven.
Meru levert onder meer:
- Toegangspunten voor draadloze verbindingen die gegevens, spraak en video ondersteunen.
- Besturingsmiddelen om het draadloze verkeer tussen de toegangspunten en de apparaten te optimaliseren en die voldoen aan de bedrijfskritische eisen voor draadloze verbindingen.
- SDN-voorbereide wifi-systeemsoftware die vaste en draadloze LANs beheert en beveiligt, en zorgt voor de uitlevering van draadloze apparaten.
- Cloud en virtuele draadloze besturingsmiddelen en appliances die keuze en flexibiliteit bieden in de implementatie en schaalbaarheid van de draadloze infrastructuur, zowel in datacenter- als cloudomgevingen.
Visie op netwerkbeveiliging
Theo Schutte, country manager Fortinet Nederland: “De acquisitie van Meru Networks is helemaal in lijn met onze visie dat netwerkbeveiliging sterkt en alomtegenwoordig moet zijn. We verwachten dat deze overname onze innovatie versnelt doordat we nieuwe oplossingen en diensten kunnen leveren die bedrijven van elke omvang helpen bij het implementeren, beheren en beveiligen van vaste en draadloze netwerken in het mobiele tijdperk. We verwachten dat de uitbreiding van ons beveiligingsplatform zal leiden tot groeikansen en een voordeel zal zijn voor onze klanten en partners overal ter wereld.”
Met de overname van Meru Networks krijgt Fortinet ook de beschikking over een onderzoeks- en ontwikkelteam dat helpt bij de versnelde uitvoering van de strategie om vaste en draadloze netwerken gezamenlijk te beveiligen en te beheren op elk toegangspunt tot het netwerk. Daarnaast versterken de meer dan 33 toegekende en 35 aangevraagde patenten van Meru de ruimt 120 toegekende en toegestane, en ruim 165 aangevraagde wereldwijde patenten van Fortinet en vertegenwoordigt de overname een innovatie die tot voordeel zal zijn voor de ruim 14.000 klanten van Meru en 210.000 klanten van Fortinet overal ter wereld.
Meer over
Lees ook
CVE-database: alweer een wake-upcall voor Europa
De Verenigde Staten stonden op het punt zich terug te trekken uit een van de belangrijkste fundamenten van wereldwijde cybersecurity: de financiering van de CVE-database. Hoewel de VS inmiddels hebben ingestemd met een tijdelijke verlenging van elf maanden, blijft het onderliggende signaal onveranderd.
Martijn Uunk en Gregor Abbas van Helixis: ‘Cybercriminelen weten dat security in mkb vaak zwakker is, maar het mkb weet dat dan weer niet’
Hoe zorg je ervoor dat cybersecurity niet alleen een compliance-verplichting is, maar een integraal onderdeel van de bedrijfsvoering? Helixis, gespecialiseerd in risicomanagement, cybersecurity en informatiebeveiliging, helpt organisaties om die vertaalslag te maken: van verplichting naar weerbaarheid.
Haven van Barcelona verbetert beveiliging en technologische efficiency met behulp van Genetec
De haven van Barcelona implementeert Genetec Security Center, waarmee het videobewaking, toegangscontrole, inbraak-detectie en andere technologieën integreert in één enkel geünificeerd platform