G Data stelt Walter Schumann aan als directeur sales en marketing

walter-schumann-g-data

G Data Software maakt bekend Walter Schumann per 1 september te hebben aangesteld als zijn nieuwe directeur sales en marketing. Schumann gaat de focus van G Data scherper richten op internationaliseren. Daarnaast moet de nieuwe directeur sales en marketing het marktaandeel van het bedrijf in de zakelijke markt laten groeien.

“G DATA heeft al een stevige positie in de Duitstalige landen en biedt alle klanten betrouwbare beveiligingsoplossingen en een uitstekende klantenservice. Mijn taak is nu om G DATA dezelfde positie in andere markten te laten bereiken. Ik zie een enorm groeipotentieel voor G DATA in de zakelijke markt, met name in het MKB-segment. Mijn belangrijkste doelstelling voor de komende periode is G DATA tot de grootste Duitse aanbieder van IT security te maken“, legt Schumann uit.

Ervaring in IT security

De 56-jarige manager heeft eerder leidende rollen vervuld bij internationale spelers in de IT security industrie. Zo is Schumann senior vice president of sales geweest bij Astaro, general manager voor Centraal en Oost Europa bij content security provider Clearswift en managing director EMEA bij Zone Labs. Zijn meest recente rol was die van general manager en vice president van international sales bij Eleven.

Walter Schumann volgt Frank Heisler op. Heisler wordt de nieuwe CEO van G DATA Service, de dochteronderneming van G DATA die zich gaat richten op het ontwikkelen van zakelijke dienstverlening en Software as a Service.

Lees ook
Zscaler biedt generatieve AI-gedreven Zero Trust Security-innovaties in samenwerking met NVIDIA

Zscaler biedt generatieve AI-gedreven Zero Trust Security-innovaties in samenwerking met NVIDIA

Zscaler, leider op het gebied van cloudbeveiliging, gaat samenwerken met NVIDIA om de ontwikkeling rond AI-gedreven copilot-technologieën te versnellen. Zscaler gebruikt de AI-technologieën van NVIDIA

Trend Micro gaat AI-enabled private datacenters wereldwijd beschermen

Trend Micro gaat AI-enabled private datacenters wereldwijd beschermen

Trend Micro, leider in cyberbeveiliging, kondigt een nieuwe datacenteroplossing aan voor organisaties en overheden die willen profiteren van de kracht van AI. De basis van de nieuwe datacenteroplossing is de integratie tussen Trend Vision One – Sovereign and Private Cloud (SPC) en NVIDIA NIM

ESET Threat Intelligence verbetert cybersecurity-inzicht door integratie met Elastic Security

ESET Threat Intelligence verbetert cybersecurity-inzicht door integratie met Elastic Security

ESET heeft een nieuw partnerschap en integratie aangekondigd, dankzij zijn uniforme API-gateway. Deze ontwikkeling faciliteert naadloze verbindingen met verschillende leveranciers van cybersecurity, zoals de recente integratie met Elastic, een search-powered AI-bedrijf.