Gegevens van miljoenen Dailymotion gebruikers uitgelekt

data-freeimages-malkowitch

Gegevens van miljoenen gebruikers van het videoplatform Dailymotion zijn uitgelekt. In totaal zijn 85,2 miljoen e-mailadressen en gebruikersnamen in handen gevallen van een cybercrimineel. Van een vijfde van de e-mailadressen is ook het bijbehorende wachtwoord gestolen.

Dit melden ZDNet en BleepingComputer op basis van LeakedSource, een website die datalekken in kaart brengt en gebruikers de mogelijkheid geeft te controleren of hun accounts zijn getroffen door datalekken. Beide websites een sample ontvangen van de gestolen database en bevestigen dat deze niet alleen authentiek zijn, maar ook met zekerheid toebehoren aan Dailymotion. Zowel Dailymotion als eigenaar Vivendi hebben nog niet op het datalek gereageerd.

De datadiefstal is rond 20 oktober uitgevoerd door een vooralsnog onbekende cybercrimineel. Alleen gebruikersnamen, e-mailadressen en wachtwoorden zijn gestolen. Er zijn geen financiële gegevens gestolen. Alle uitgelekte gegevens zijn versleuteld met bcrypt en kunnen dus niet zo maar worden ingezien. Desondanks wordt Dailymotion gebruikers geadviseerd hun wachtwoord zo snel mogelijk te wijzigen.

Lees ook
Verfijndere cyberaanvallen nog geen wake-up call

Verfijndere cyberaanvallen nog geen wake-up call

ABN ARMO: Ondanks het hoge dreigingsniveau blijft de risicoperceptie in het Nederlandse bedrijfsleven achter. Ondernemers lijken de risico’s pas te onderkennen als een aanval tot schade leidt

Drie trends voor cyberaanvallen in 2024

Drie trends voor cyberaanvallen in 2024

Allianz: in België blijven Cyberincidenten (bijv. cybercriminaliteit, verstoringen van IT-netwerken en -diensten, malware/ransomware, datalekken, boetes en straffen) het nummer één risico sinds 2018. In Nederland klommen Cyberincidenten vier posities naar de tweede plaats.

DataExpert kondigt overname Avian Digital Forensics aan

DataExpert kondigt overname Avian Digital Forensics aan

DataExpert kondigt de overname aan van Avian Digital Forensics, een Deens bedrijf gespecialiseerd in digitale recherche- en eDiscovery-technologieën. Met de overname van Avian versterkt DataExpert zijn aanwezigheid in de Scandinavische landen.