Gemeente Eindhoven neemt Genetec Clearance in gebruik voor beheer beelden cameratoezicht

Genetec 390-200

Genetec Inc. (“Genetec”), een toonaangevende technologieleverancier van oplossingen voor unified security, openbare veiligheid, operations en business intelligence, heeft vandaag aangekondigd dat Gemeente Eindhoven Genetec Clearance in gebruik heeft genomen voor het gecentraliseerde beheer van cameratoezicht-beelden.

Digitaal platform voor gecentraliseerd beheren en delen van beelden

De afdeling Handhaving van Gemeente Eindhoven, de vijfde grootste stad van Nederland met een inwonersaantal van ruim 243.000, bestaat uit 80 fte’s. In het verleden was de Politie van Eindhoven direct verantwoordelijk voor het beheer van de 35 netwerk-videocamera’s in de stad. In 2018 werd het beheer gecentraliseerd en kwam de verantwoordelijkheid voor het cameratoezicht bij de afdeling Handhaving van Gemeente Eindhoven te liggen. Gemeente Eindhoven maakte destijds al gebruik van Genetec Security Center, maar kreeg door de veranderingen behoefte aan een nieuw digitaal platform om beeldmateriaal op één plek te beheren en te delen.

Betrouwbaarheid, snelheid en privacy zijn key

Bob van Keulen, Regional Sales Director Benelux & Nordics bij Genetec is trots met de keuze van Gemeente Eindhoven voor Genetec Clearance: “Gemeente Eindhoven maakte al geruime tijd gebruik van Genetec Security Center voor het beheer van hun camera-netwerk. Dat was een belangrijk uitgangspunt toen de organisatie op zoek ging, naar een digitaal platform voor hun centrale beheer van beelden. Ze hadden toen immers al de ervaring dat Genetec Security Center de flexibiliteit bood om nieuwe functies en modules toe te voegen, en systemen van derden te integreren.”  

Ton Plompen, teamleider Handhaving bij Gemeente Eindhoven, licht verder toe: “Snelheid, betrouwbaarheid en privacy speelden een belangrijke rol in ons keuzeproces. Genetec Clearance™ is cloud-based software die snel geïntegreerd kon worden met onze bestaande systemen. Alle aanvragen voor beeldmateriaal worden nu gecentraliseerd en op één plek beheerd waardoor we snel opnames kunnen uploaden van elke camera, en vervolgens digitaal kunnen delen met de Politie. En niet onbelangrijk: de interface werkt prettig en is overzichtelijk.”

De betrokken partijen kunnen de beelden via elk device met een browser bekijken, en de nieuwste encryptiestandaarden voor dataprivacy zorgen ervoor dat dit veilig gebeurt. Er wordt automatisch een audittrail gegenereerd waarmee inzicht gegeven wordt, in wie toegang had tot welke beelden en wanneer, met geautomatiseerde bewaarperioden om naleving van het beleid van de organisatie te garanderen.

De volledige casestudy over Genetec Clearance™ bij Gemeente Eindhoven is hier te lezen.

Meer over
Lees ook
Genetec kondigt nieuwe versie van Security Center aan

Genetec kondigt nieuwe versie van Security Center aan

Genetec Inc., technologieleverancier van oplossingen voor unified security, openbare veiligheid, operations en business intelligence, heeft een nieuwe versie aangekondigd van haar unified security platform Security Center.

Webfleet ondersteunt FlixBus op weg naar een nog veiliger busnetwerk met AI-gebaseerde videotelematica

Webfleet ondersteunt FlixBus op weg naar een nog veiliger busnetwerk met AI-gebaseerde videotelematica

FlixBus, een wereldwijde aanbieder van comfortabele en betaalbare busreizen, gebruikt de videotelematica-oplossing van Webfleet om het grootste langeafstandsbusnetwerk van Europa nog veiliger te maken. De op AI gebaseerde oplossing van de leidende leverancier van wagenparkbeheer in Europa combineert voertuig- en ritgegevens met machine vision en o1

i-PRO introduceert als eerste in de sector multidirectionele 4K dual-sensor camera's met AI

i-PRO introduceert als eerste in de sector multidirectionele 4K dual-sensor camera's met AI

i-PRO Co. Ltd., een wereldleider in professionele beveiligingsoplossingen voor bewaking en openbare veiligheid, breidt zijn multisensor camera-assortiment verder uit met zes nieuwe dual-sensor modellen. Met ondersteuning voor maximaal 2x 4K-sensoren biedt de i-PRO S-serie de hoogste resolutie in zijn klasse.