Gevoelige documenten van Microsoft in handen van hackersgroep Syrian Electronic Army

Een aantal gevoelige documenten van Microsoft zijn in handen gekomen van de Syrische hackersgroep Syrian Electronic Army (SEA). De documenten bevatten informatie over verzoeken van opsporingsinstanties om informatie. De informatie is in handen gekomen van hackers na een phishingaanval op medewerkers van het bedrijf.

Vorige week bleek dat zowel het blog als het Twitter-account van Microsoft werd overgenomen door SEA na een phishingaanval De hackers plaatste op de accounts berichten waarin zij opriepen de diensten van het bedrijf niet langer te gebruiken. Microsoft maakte kort na de hack bekend dat er geen gegevens van klanten zijn gelekt. Nu blijken de hackers dus wel de hand te hebben gelegd op gevoelige documenten van het bedrijf zelf.

Het bedrijf schrijft in een blogpost geen mededelingen te doen over de echtheid van eventuele documenten die op internet opduiken. Daarnaast belooft het bedrijf direct gepaste maatregelen te nemen indien blijkt dat klantinformatie in relatie met de verzoeken is gecompromitteerd.

Meer over
Lees ook
Wat is de werkelijke ROI van e-mailbeveiligingssystemen?

Wat is de werkelijke ROI van e-mailbeveiligingssystemen?

Afgelopen jaar onderzocht Zivver hoe werknemers omgaan met de verschillende, vaak nieuwe, mogelijkheden om op afstand samen te werken en te communiceren. Het onderzoek ‘Freedom to Focus’ rapporteert dat meer dan 50% van de werknemers in de afgelopen twee jaar het aantal en het soort samenwerkingstools in hun bedrijf heeft zien toenemen.

Deep Instinct: organisaties doen er twee werkdagen over om op beveiligingsincidenten te reageren

Deep Instinct: organisaties doen er twee werkdagen over om op beveiligingsincidenten te reageren

Deep Instinct, de aanbieder van het eerste en enige op deep learning gebaseerde security-framework, publiceert vandaag zijn halfjaarlijkse Voice of SecOps Report. Uit dit rapport blijkt dat organisaties gemiddeld 17,2 uur nodig hebben om op een cyberaanval te reageren, oftewel twee werkdagen. Wereldwijd ligt dit gemiddeld nog hoger, namelijk 20.91

Internationaal advocatenkantoor CMS lanceert de 'Breach Assistant'-app

Internationaal advocatenkantoor CMS lanceert de 'Breach Assistant'-app

Internationaal advocatenkantoor CMS lanceert de 'Breach Assistant'-app. De app begeleidt bedrijven over de hele wereld tijdens de eerste kritieke uren van datalekken en andere cyberincidenten.