Google koopt bedrijf achter geluid-gebaseerde authentificatietechnologie
Google neemt een start-up over die zich richt op geluid-gebaseerde authentificatie. Het is niet bekend hoeveel Google voor SlickLogin heeft betaald.
SlickLogin werkt aan een technologie die gebruikers de mogelijkheid geeft via een geluid met lage toonfrequentie zichzelf te identificeren op websites. Het geluid wordt gecreëerd door een speciale app die gebruikers op hun smartphone installeren. De gebruiker lanceert simpelweg de app, klikt op een knop en houdt de smartphone voor de microfoon van de computer om in te loggen op veilige websites.
Geluid verandert continu
De nieuwe technologie moet zeer veilig worden. De oprichters Or Zelig, Eran Galili en Ori Kabeli zeggen tegen TechCrunch dat het geluid waarmee gebruikers zich identificeren continu veranderd. Het gecreëerde geluid is afhankelijk van onder andere de locatie van de gebruiker en het tijdstip op de dag.
Het systeem moet eenvoudig te implementeren zijn in websites. De oprichters stellen dat websitebouwers slechts enkele regels met code hoeven toe te voegen aan hun website om gebruikers met het geluidgebaseerde systeem te laten inloggen.
Meer over
Lees ook
Kwart Nederlandse organisaties onvoldoende voorbereid op cyberdreigingen
Het onderzoek ‘Cybersecurity Wakkerliggers’ geeft inzicht in wat IT-verantwoordelijken in zes verschillende branches ’s nachts wakker houdt. Onderzoeksbureau Motivaction ondervroeg hiervoor in opdracht van KPN in totaal 456 IT-verantwoordelijken die werkzaam zijn in verschillende sectoren.
NTT DATA en Palo Alto Networks leveren AI-gedreven cloud-to-edge cybersecurity
NTT DATA, kondigt een uitgebreid partnerschap aan met Palo Alto Networks, de toonaangevende leider op het gebied van cybersecurity, om wereldwijde ondernemingen te helpen hun digitale infrastructuren te beschermen tegen cyberbeveiligingsbedreigingen, variërend van de cloud tot in de verste digitale uithoek van bedrijfsomgevingen.
Vijf stappen die organsaties helpen tegen cybercriminelen die AI gebruiken
AI biedt de maatschappij verschillende voordelen, maar helaas gebruiken cybercriminelen deze nieuwe technologie ook. Ervaren en onervaren cybercriminelen gebruiken AI, denk aan het efficiënter verzamelen van gegevens. Ook worden large language modellen ingezet om phishingberichten te maken.