Google looft 2,7 miljoen dollar uit voor gaten in Chrome OS

hpchromebook11

Google is op zoek naar beveiligingsgaten in zijn besturingssysteem Chrome OS. Het bedrijf organiseert daarom al een aantal jaar de jaarlijks Pwnium-wedstrijd, waarin hackers worden uitgedacht onder andere dit besturingssysteem te kraken. Het bedrijf looft tijdens de wedstrijd in totaal 2,7 miljoen dollar aan prijzengeld uit voor opgespoorde kwetsbaarheden.

De Pwnium-wedstrijd wordt al enkele jaren door Google georganiseerd en helpt het bedrijf kwetsbaarheden in zijn webbrowser. De nieuwste editie van het evenement staat voor maart op de planning en wordt in het Canadese Vancouver georganiseerd.

Meerdere prijzen

De 2,7 miljoen dollar aan prijzengeld is opgedeeld is verschillende prijzen. Wie een systeem blijvend weet te hacken kan hiervoor een prijs opstrijken van maar liefst 150.000 dollar. Hackers die via een webpagina een webbrowser of zelfs een volledig besturingssysteem onder controle krijgen worden beloond met 110.000 dollar.

Google is vooral op zoek naar verrassende hacks. Wie het bedrijf dan ook met een kwetsbaarheid weet te verrassen kan worden beloond met extra bonussen. Het is niet duidelijk hoe hoog deze bonussen precies zijn.

Keuze uit Chromebooks

Bij de laatste Pwnium lag de nadruk op Intel-gebaseerde Chrome OS-apparaten. Dit jaar kunnen onderzoekers echter een keuze maken tussen een ARM-gebaseerde Chromebook, de HP Chromebook 11 of de Acer C720 Chromebook. Alle aanvallen moeten worden uitgevoerd op de laatste versie van Chrome OS die op dat moment beschikbaar is.

Lees ook
Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

InfosecurityMagazine bestaat tien jaar. Wat is er in die tijd veranderd? Die vraag is voorgelegd aan Remco Geerts. Remco is bij Tesorion verantwoordelijk voor strategie en innovatie. Hij zit ruim 25 jaar in de sector. Hierdoor is hij niet alleen de juiste persoon voor die functie, maar ook voor dit interview.

Orange Cyberdefense: deze 7 veelgemaakte fouten maken OT-omgevingen kwetsbaar

Orange Cyberdefense: deze 7 veelgemaakte fouten maken OT-omgevingen kwetsbaar

Volgens onderzoek van Orange Cyberdefense was de maakindustrie het afgelopen jaar het grootste doelwit van cyberaanvallen: bijna 33 procent trof deze sector. Al jaren is deze industrie het vaakst getroffen. Jeroen Wijnands, Head of OT Security bij Orange Cyberdefense, ziet bij het gros van deze bedrijven dezelfde misstappen. Dit zijn volgens hem d1

Cloudflare-rapport maakt inzichtelijk dat organisaties moeilijkheden ondervinden bij het identificeren en beheren van cyberrisico's van API's

Cloudflare-rapport maakt inzichtelijk dat organisaties moeilijkheden ondervinden bij het identificeren en beheren van cyberrisico's van API's

Cloudflare heeft het API Security & Management Report gepubliceerd. Dit rapport onthult dat API's meer dan ooit worden ingezet, waardoor bedrijven de deur wijd openzetten voor meer online bedreigingen dan we eerder hebben meegemaakt. Het rapport maakt inzichtelijk dat er een kloof bestaat tussen het gebruik van API’s door bedrijven en hun vermogen1