Google looft 2,7 miljoen dollar uit voor gaten in Chrome OS

hpchromebook11

Google is op zoek naar beveiligingsgaten in zijn besturingssysteem Chrome OS. Het bedrijf organiseert daarom al een aantal jaar de jaarlijks Pwnium-wedstrijd, waarin hackers worden uitgedacht onder andere dit besturingssysteem te kraken. Het bedrijf looft tijdens de wedstrijd in totaal 2,7 miljoen dollar aan prijzengeld uit voor opgespoorde kwetsbaarheden.

De Pwnium-wedstrijd wordt al enkele jaren door Google georganiseerd en helpt het bedrijf kwetsbaarheden in zijn webbrowser. De nieuwste editie van het evenement staat voor maart op de planning en wordt in het Canadese Vancouver georganiseerd.

Meerdere prijzen

De 2,7 miljoen dollar aan prijzengeld is opgedeeld is verschillende prijzen. Wie een systeem blijvend weet te hacken kan hiervoor een prijs opstrijken van maar liefst 150.000 dollar. Hackers die via een webpagina een webbrowser of zelfs een volledig besturingssysteem onder controle krijgen worden beloond met 110.000 dollar.

Google is vooral op zoek naar verrassende hacks. Wie het bedrijf dan ook met een kwetsbaarheid weet te verrassen kan worden beloond met extra bonussen. Het is niet duidelijk hoe hoog deze bonussen precies zijn.

Keuze uit Chromebooks

Bij de laatste Pwnium lag de nadruk op Intel-gebaseerde Chrome OS-apparaten. Dit jaar kunnen onderzoekers echter een keuze maken tussen een ARM-gebaseerde Chromebook, de HP Chromebook 11 of de Acer C720 Chromebook. Alle aanvallen moeten worden uitgevoerd op de laatste versie van Chrome OS die op dat moment beschikbaar is.

Lees ook
Het dynamische duo: waarom de CIO en CISO van moderne ondernemingen moeten samenwerken

Het dynamische duo: waarom de CIO en CISO van moderne ondernemingen moeten samenwerken

Organisaties die een succesvolle strategie voor cybersecurity of databescherming willen, hebben daarvoor gedegen processen voor interne communicatie en samenwerking nodig. Met name de dynamiek tussen de CIO en CISO kan van invloed zijn op de besluitvorming voor de korte en lange termijn.

HSD Jaarverslag 2023

HSD Jaarverslag 2023

Het Security Delta (HSD) ecosysteem floreert en vierde in 2023 haar 10-jarig jubileum. Terugkijkend op afgelopen jaar, kunnen we stellen dat HSD Office weer heeft gepresteerd. Met en via partners is maatschappelijke en economische waarde gecreëerd.

SecuMailer eerste aanbieder qREMS-gecertificeerde Dienst voor Aangetekend E-mailen

SecuMailer eerste aanbieder qREMS-gecertificeerde Dienst voor Aangetekend E-mailen

Logischer is de qREMS-gecertificeerde Dienst voor aangetekend E-mailen van SecuMailer. Secumailer garandeert om te beginnen dat een bericht wordt bezorgd en onderweg niet kan worden gemanipuleerd. Daarnaast is er voor elke mail een ontvangstrapport.