Google richt zich met Android L op zakelijke gebruikers

android

Google wil zich met het Android-platform meer gaan richten op bedrijven. Om het mobiele platform aantrekkelijker te maken voor zakelijke gebruikers pakt Google de beveiliging van Android flink aan. Daarnaast worden ook allerlei features voor zakelijke gebruikers geïntroduceerd.

Google gaat de beveiliging van Android flink aanpakken. Het bedrijf gaat technologie van het Samsung Knox-platform inzetten om de beveiliging van het mobiele platform te verbeteren. Hiermee wil Google Android geschikter maken voor zakelijk gebruik. De nieuwe features worden geïntroduceerd in Android 5.0, die 'Android L' wordt genoemd.

Android Work

De features voor zakelijke gebruikers worden verenigd onder de naam 'Android Work'. Android L gaat het mogelijk maken de zakelijke omgeving op Android-apparaten volledig los te koppelen van de privé-omgeving. Dit is met het oog op de Bring Your Own Device (BYOD)-trend van groot belang, aangezien hierdoor zakelijke en persoonlijke informatie gescheiden blijft. Daarnaast kunnen bedrijven hierdoor in geval van bijvoorbeeld vertrek van medewerkers de zakelijke data op Android-apparaten wissen.

Ook verbetert Google de anti-malware beveiliging in Android. Security updates worden voortaan via de Google Play store aangeboden, zodat deze eenvoudiger kunnen worden geïnstalleerd. De beveiligingsfeatures voor zakelijke gebruikers worden aangeboden in apps. Deze apps zullen ook beschikbaar zijn voor oudere Android-versies.

Meerdere app-licenties in één keer aanschaffen

Ook het aanschaffen van apps voor zakelijke Android-apparaten wordt een stuk eenvoudiger. Bedrijven hebben voortaan de mogelijkheid in één keer meerdere licenties voor een app aan te schaffen, wat veel tijd bespaart. Deze apps kunnen vervolgens op meerdere apparaten worden geïnstalleerd.

Lees ook
ESET Nederland en Diergaarde Blijdorp bundelen krachten

ESET Nederland en Diergaarde Blijdorp bundelen krachten

ESET Nederland en Diergaarde Blijdorp kondigen vandaag met trots samenwerking aan. De samenwerking richt zich op het beschermen van vooruitgang en het bevorderen van duurzaamheid.

Nieuws over Kaspersky

Nieuws over Kaspersky

Vorige week hebben twee berichten over Kaspersky de internationale pers gehaald. De Amerikaanse overheid heeft twee sanctiebesluiten genomen. Met de eerste wordt de toegang tot de Amerikaanse markt verboden. Het tweede besluit is gericht tegen de directie van het bedrijf.

Zscaler biedt generatieve AI-gedreven Zero Trust Security-innovaties in samenwerking met NVIDIA

Zscaler biedt generatieve AI-gedreven Zero Trust Security-innovaties in samenwerking met NVIDIA

Zscaler, leider op het gebied van cloudbeveiliging, gaat samenwerken met NVIDIA om de ontwikkeling rond AI-gedreven copilot-technologieën te versnellen. Zscaler gebruikt de AI-technologieën van NVIDIA