Google richt zich met Android L op zakelijke gebruikers

android

Google wil zich met het Android-platform meer gaan richten op bedrijven. Om het mobiele platform aantrekkelijker te maken voor zakelijke gebruikers pakt Google de beveiliging van Android flink aan. Daarnaast worden ook allerlei features voor zakelijke gebruikers geïntroduceerd.

Google gaat de beveiliging van Android flink aanpakken. Het bedrijf gaat technologie van het Samsung Knox-platform inzetten om de beveiliging van het mobiele platform te verbeteren. Hiermee wil Google Android geschikter maken voor zakelijk gebruik. De nieuwe features worden geïntroduceerd in Android 5.0, die 'Android L' wordt genoemd.

Android Work

De features voor zakelijke gebruikers worden verenigd onder de naam 'Android Work'. Android L gaat het mogelijk maken de zakelijke omgeving op Android-apparaten volledig los te koppelen van de privé-omgeving. Dit is met het oog op de Bring Your Own Device (BYOD)-trend van groot belang, aangezien hierdoor zakelijke en persoonlijke informatie gescheiden blijft. Daarnaast kunnen bedrijven hierdoor in geval van bijvoorbeeld vertrek van medewerkers de zakelijke data op Android-apparaten wissen.

Ook verbetert Google de anti-malware beveiliging in Android. Security updates worden voortaan via de Google Play store aangeboden, zodat deze eenvoudiger kunnen worden geïnstalleerd. De beveiligingsfeatures voor zakelijke gebruikers worden aangeboden in apps. Deze apps zullen ook beschikbaar zijn voor oudere Android-versies.

Meerdere app-licenties in één keer aanschaffen

Ook het aanschaffen van apps voor zakelijke Android-apparaten wordt een stuk eenvoudiger. Bedrijven hebben voortaan de mogelijkheid in één keer meerdere licenties voor een app aan te schaffen, wat veel tijd bespaart. Deze apps kunnen vervolgens op meerdere apparaten worden geïnstalleerd.

Lees ook
'Mensen moeten een wachtzin gebruiken als ze veilig willen inloggen'

'Mensen moeten een wachtzin gebruiken als ze veilig willen inloggen'

Op de eerste donderdag van mei is het Wereld Wachtwoorden Dag. Deze dag is bedoeld om betere wachtwoorden te stimuleren. Cyberaanvallen zijn aan de orde van de dag. En dus is goede wachtwoordbeveiliging cruciaal.

Sora: een historische ontwikkeling, maar mét beveiligingsrisico’s

Sora: een historische ontwikkeling, maar mét beveiligingsrisico’s

De introductie van Sora door OpenAI markeert een mijlpaal in videobewerking. De revolutionaire technologie is opwindend, maar roept tegelijkertijd vragen op over de gevolgen van de rol van AI bij het maken van digitale content en cybersecurity.

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

InfosecurityMagazine bestaat tien jaar. Wat is er in die tijd veranderd? Die vraag is voorgelegd aan Remco Geerts. Remco is bij Tesorion verantwoordelijk voor strategie en innovatie. Hij zit ruim 25 jaar in de sector. Hierdoor is hij niet alleen de juiste persoon voor die functie, maar ook voor dit interview.