Google schrapt ondersteuning van extensies buiten Web Store in developerversie Chrome

Google schrapt de ondersteuning van extensies die niet uit de Web Store afkomstig zijn in de developerversie van Chrome. De maatregel is volgens het bedrijf nodig om te voorkomen dat de developerversie wordt misbruikt om toch dergelijke extensies te kunnen installeren.

Extensies die niet uit de Web Store afkomstig zijn worden in de publieke versie van de webbrowser sinds mei 2014 niet meer ondersteund. De developerversie bood deze ondersteuning echter nog wel. Per direct schrapt Google echter de mogelijkheid lokale extensies te installeren in de Windows developerversie van Chrome. Op korte termijn verdwijnt de mogelijkheid ook uit de OS X versie.

Google stelt dat de developerversie werd misbruikt om toch dergelijke extensies te kunnen installeren. Zo zouden aanvallers nietsvermoedende gebruikers overtuigen de developerversie te installeren, waarna zij malafide extensies konden installeren. Om deze praktijken aan banden te leggen schrapt Google nu deze mogelijkheid.

Meer over
Lees ook
Ontwikkelaars doelwit van phishingaanval

Ontwikkelaars doelwit van phishingaanval

Google waarschuwt ontwikkelaars uit te kijken voor phishingmailtjes. Dit zijn e-mailberichten die afkomstig lijken te zijn van een betrouwbare partij, maar in werkelijkheid van cybercriminelen afkomstig blijken te zijn. Doorgaans proberen deze slachtoffers informatie afhandig te maken. Het Amerikaanse IT-bedrijf waarschuwt dat er e-mailberichten i1

Amerikaanse leger maakt broncode van cyberwarfare-tool openbaar

Amerikaanse leger maakt broncode van cyberwarfare-tool openbaar

Het Amerikaanse leger maakt de broncode van een tool die wordt gebruikt om cyberaanvallen te herkennen en analyseren openbaar. De Verenigde Staten (VS) vraagt ontwikkelaars en gebruikers mee te kijken naar de broncode om fouten op te sporen. Het Army Research Lab heeft de broncode van Dshell openbaar gemaakt. Dshell is een tool die door het Amerik1