Google waarschuwt gebruikers voor misleidende software

internet_logo

Google waarschuwt gebruikers al langer voor malware en malafide websites. Vanaf deze week waarschuwt het bedrijf echter ook voor software die gebruikers probeert te verleiden. Het gaat hierbij om software die zich voordoet als een legitiem softwarepakket, maar in werkelijkheid andere bedoelingen heeft.

De feature wordt geïntegreerd in Google Safe Browsing, de service die door zowel Google Chrome, Apple Safari en Mozilla Firefox wordt gebruikt om gebruikers te waarschuwen voor dreigingen op internet. Het is niet bekend of de nieuwe feature direct in alle webbrowsers beschikbaar is. Google Chrome-gebruikers krijgen in ieder geval beschikking over de feature.

Gebruikers krijgen voortaan zodra zij software proberen te downloaden die door Google als misleidend is aangemerkt een waarschuwing te zien. Gebruikers bepalen vervolgens zelf hoe zij met deze waarschuwing willen omspringen. Het is dan ook mogelijk de waarschuwing te negeren en de software toch te downloaden, wat vergelijkbaar is met de huidige werkwijze van Google Safe Browsing.

Lees ook
Sora: een historische ontwikkeling, maar mét beveiligingsrisico’s

Sora: een historische ontwikkeling, maar mét beveiligingsrisico’s

De introductie van Sora door OpenAI markeert een mijlpaal in videobewerking. De revolutionaire technologie is opwindend, maar roept tegelijkertijd vragen op over de gevolgen van de rol van AI bij het maken van digitale content en cybersecurity.

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

InfosecurityMagazine bestaat tien jaar. Wat is er in die tijd veranderd? Die vraag is voorgelegd aan Remco Geerts. Remco is bij Tesorion verantwoordelijk voor strategie en innovatie. Hij zit ruim 25 jaar in de sector. Hierdoor is hij niet alleen de juiste persoon voor die functie, maar ook voor dit interview.

Orange Cyberdefense: deze 7 veelgemaakte fouten maken OT-omgevingen kwetsbaar

Orange Cyberdefense: deze 7 veelgemaakte fouten maken OT-omgevingen kwetsbaar

Volgens onderzoek van Orange Cyberdefense was de maakindustrie het afgelopen jaar het grootste doelwit van cyberaanvallen: bijna 33 procent trof deze sector. Al jaren is deze industrie het vaakst getroffen. Jeroen Wijnands, Head of OT Security bij Orange Cyberdefense, ziet bij het gros van deze bedrijven dezelfde misstappen. Dit zijn volgens hem d1