Gratis handleiding helpt gebruikers anoniem te surfen via het Tor-netwerk

Het Tor-netwerk is een anonimiseringsnetwerk waarmee gebruikers anoniem op internet kunnen surfen. Het gebruik van het Tor-netwerk is echter geen garantie dat de identiteit van de gebruikers daadwerkelijk geheim blijft. De gebruiker moet zijn manier van surfen ook aanpassen en goed opletten waar gegevens worden achtergelaten of wordt ingelogd.

Anoniem willen surfen is vandaag de dag een hot item. De vele onthullingen over de spionagepraktijken van de NSA bewijzen dat privacy op internet nauwelijks bestaat. Bedrijven die gevoelige onderwerpen anoniem willen bespreken zullen dan ook extra maatregelen moeten nemen om hun anonimiteit te garanderen. Het Tor-netwerk is in dit geval een interessante optie.

Het Tor-netwerk is relatief eenvoudig te gebruiken. Zo kunnen gebruikers de Tor Browser Bundle downloaden. Dit pakket installeert de webbrowser Mozilla Firefox en voorziet deze automatisch van de Tor-plugin. Gebruikers hoeven de plugin alleen nog in te schakelen om anoniem het internet op te gaan. Het is echter mogelijk allerlei instellingen aan Tor te veranderen, die een flinke impact kunnen hebben op de veiligheid van gebruikers. Net-Security heeft een handleiding opgesteld die gebruikers helpt bij alle stappen die noodzakelijk zijn om anoniem te surfen. De handleiding gaat in op de installatie, de configuratie en het uiteindelijke gebruik van Tor.

Meer over
Lees ook
Bedrijfsgegevens verzamelen bij werknemers – wat met de privacy?

Bedrijfsgegevens verzamelen bij werknemers – wat met de privacy?

In hun voortdurende streven naar meer efficiëntie – nodig om concurrenten het hoofd te bieden – verkennen steeds meer bedrijven de mogelijkheden van process mining. Met behulp van process-miningtechnologie kan men onderzoeken hoe processen werkelijk verlopen in een organisatie

Wintervakantie in coronatijd: Kinderen zochten online vooral naar Minecraft, DIY en Donald Trump

Wintervakantie in coronatijd: Kinderen zochten online vooral naar Minecraft, DIY en Donald Trump

Nieuw onderzoek van Kaspersky Safe Kids laat zien waar kinderen tijdens de wintervakantie 2020-2021 wereldwijd het meest in geïnteresseerd waren. Ondanks hun ‘kleinere wereld’, als gevolg van de sociale beperkingen, genoten kinderen voornamelijk van YouTube (21%) en games (15%), waarbij Minecraft het populairst was.

SURF Security en Privacy Award 2021 voor Universiteit Maastricht

SURF Security en Privacy Award 2021 voor Universiteit Maastricht

Universiteit Maastricht is de winnaar van de SURF Security en Privacy Award 2021. De universiteit krijgt de award voor de open wijze waarop zij hun kennis en ervaring hebben gedeeld over de ernstige ransomware-aanval die hen vlak voor kerst 2019 trof.