Hackers kraken control panel van pinautomaten om pinautomaten te kunnen legen

geldautomaat

Fraude met pinautomaten is niet nieuw. Criminelen skimmen gebruikers of proberen pinautomaten te hacken. Pinautomaten blijken echter een stuk kwetsbaarder dan tot nu toe werd gedacht. Door de back-end van pinautomaten te hacken kunnen cybercriminelen in een korte tijd een groot aantal pinautomaten leegtrekken, met grote financiële schade tot gevolg.

Hiervoor waarschuwt de Amerikaanse Federal Financial Institutions Examination Council (FFIEC). Pinautomaten worden beheerd vanuit een doorgaans webgebaseerde control panel. Dit beheerderspaneel geeft toegang tot allerlei instellingen van de pinautomaten. Door alle beperkingen simpelweg uit te schakelen kunnen de hackers met gekloonde pinpassen pinautomaten ongehinderd volledig legen.

Spearphishing

Het control panel van pinautomaten is toegankelijk via inloggegevens waar bankmedewerkers toegang tot hebben. Cybercriminelen richten zich daarom steeds vaker op deze doelgroep en proberen via spearphishingaanvallen de inloggegevens te bemachtigen. Zodra zij deze in handen hebben kunnen zij toegang tot de instellingen van de pinautomaten, waarna de dieven hun slag kunnen slaan.

Voor het daadwerkelijk leegtrekken van de machines worden grote groepen gebruikers ingehuurd. Deze 'katvangers' pinnen gelijktijdig bij een groot aantal pinautomaten, die dus allen tegelijkertijd worden leeggehaald. Door deze pinacties goed te timen is het kwaad al geschied voor een bank kan ingrijpen.

Lees ook
Zscaler biedt generatieve AI-gedreven Zero Trust Security-innovaties in samenwerking met NVIDIA

Zscaler biedt generatieve AI-gedreven Zero Trust Security-innovaties in samenwerking met NVIDIA

Zscaler, leider op het gebied van cloudbeveiliging, gaat samenwerken met NVIDIA om de ontwikkeling rond AI-gedreven copilot-technologieën te versnellen. Zscaler gebruikt de AI-technologieën van NVIDIA

Trend Micro gaat AI-enabled private datacenters wereldwijd beschermen

Trend Micro gaat AI-enabled private datacenters wereldwijd beschermen

Trend Micro, leider in cyberbeveiliging, kondigt een nieuwe datacenteroplossing aan voor organisaties en overheden die willen profiteren van de kracht van AI. De basis van de nieuwe datacenteroplossing is de integratie tussen Trend Vision One – Sovereign and Private Cloud (SPC) en NVIDIA NIM

Grootschalige ontmanteling van botnets

Grootschalige ontmanteling van botnets

Politiediensten, Eurojust en Europol kondigden Operation Endgame aan. Dit is een grootschalige poging om de infrastructuur van malware en botnets te verstoren en de betrokken personen te identificeren. In een persbericht noemde Europol het de ‘grootste operatie ooit tegen botnets die een cruciale rol spelen bij het verspreiden van ransomware’.