Hackers stelen gegevens van 350.000 gebruikers van Avast-forum

Een pijnlijke situatie voor het Tsjechische anti-virusbedrijf Avast. Cybercriminelen hebben ingebroken op het forum van het bedrijf en zijn er met de gegevens van ruim 350.000 gebruikers vandoor gegaan. Zowel gebruikersnamen, gehashte wachtwoorden en e-mailadressen zouden in handen zijn gevallen van de aanvallers.

De inbraak vond plaats op het forum van Avast. Alleen forum-gebruikers zijn dan ook getroffen door de cyberaanval. Avast-klanten die geen gebruik maken van het forum lopen dus geen risico. De wachtwoorden zijn gehasht opgeslagen en hierdoor niet zo maar in te zien door de cybercriminelen. Het beveiligingsbedrijf wil echter geen risico's nemen en heeft direct alle wachtwoorden van forum-gebruikers gereset om misbruik te voorkomen.

Betaalgegevens, financiële gegevens en licenties

Avast zegt dat 0,2% van de 200 miljoen Avast-gebruikers zijn getroffen door het cyberincident. Het bedrijf benadrukt dat betaalgegevens, financiële gegevens of licenties zijn buitgemaakt.

Avast stelt nog niet te weten hoe de cybercriminelen het third-party softwareplatform achter het forum hebben weten te kraken. Wel denkt Avast de hack direct nadat deze plaats vond te hebben gedetecteerd.

 
Lees ook
Zscaler biedt generatieve AI-gedreven Zero Trust Security-innovaties in samenwerking met NVIDIA

Zscaler biedt generatieve AI-gedreven Zero Trust Security-innovaties in samenwerking met NVIDIA

Zscaler, leider op het gebied van cloudbeveiliging, gaat samenwerken met NVIDIA om de ontwikkeling rond AI-gedreven copilot-technologieën te versnellen. Zscaler gebruikt de AI-technologieën van NVIDIA

Trend Micro gaat AI-enabled private datacenters wereldwijd beschermen

Trend Micro gaat AI-enabled private datacenters wereldwijd beschermen

Trend Micro, leider in cyberbeveiliging, kondigt een nieuwe datacenteroplossing aan voor organisaties en overheden die willen profiteren van de kracht van AI. De basis van de nieuwe datacenteroplossing is de integratie tussen Trend Vision One – Sovereign and Private Cloud (SPC) en NVIDIA NIM

Grootschalige ontmanteling van botnets

Grootschalige ontmanteling van botnets

Politiediensten, Eurojust en Europol kondigden Operation Endgame aan. Dit is een grootschalige poging om de infrastructuur van malware en botnets te verstoren en de betrokken personen te identificeren. In een persbericht noemde Europol het de ‘grootste operatie ooit tegen botnets die een cruciale rol spelen bij het verspreiden van ransomware’.