Hackers stelen gegevens van 83 miljoen JP Morgan Chase-klanten

hacker

JP Morgan Chase is getroffen door een groot datalek. Hackers zijn er vandoor gegaan met de gegevens van maar liefst 83 miljoen klanten de Amerikaanse bank. Zowel particuliere als zakelijke klanten zijn getroffen.

Het datalek is door de bank zelf bekend gemaakt. 76 miljoen particuliere klanten en 7 miljoen zakelijke klanten zijn door de hack getroffen. Zowel namen, adressen, telefoonnummers als e-mailadressen zijn in handen gevallen van hackers. Het bedrijf benadrukt dat er geen bewijzen zijn dat ook rekeningnummers, wachtwoorden, gebruikersnamen, geboortedata of Social Security nummers zijn buitgemaakt.

Geen frauduleuze activiteiten

Het bedrijf stelt geen frauduleuze activiteiten te hebben gesignaleerd naar aanleiding van het datalek. JP Morgan Chase benadrukt dat klanten niet verantwoordelijk zijn voor eventuele ongeautoriseerde transacties die met hun account worden uitgevoerd. Wel dienen klanten hun rekening in de gaten te houden en verdachte transacties direct bij het bedrijf te melden.

Attacks like these are frustrating. There are always lessons to be learned, and we will learn from this one and use that knowledge to make our defenses even stronger.

'Lessen leren'

"Aanvallen als deze zijn frustrerend. Er zijn altijd lessen die hieruit kunnen worden getrokken. Ook van deze aanval zullen we leren, waarna we de opgedane kennis zullen gebruiken om onze verdediging nog sterker te maken", schrijft het bedrijf op Chase.com.

Lees ook
ESET Nederland en Diergaarde Blijdorp bundelen krachten

ESET Nederland en Diergaarde Blijdorp bundelen krachten

ESET Nederland en Diergaarde Blijdorp kondigen vandaag met trots samenwerking aan. De samenwerking richt zich op het beschermen van vooruitgang en het bevorderen van duurzaamheid.

Nieuws over Kaspersky

Nieuws over Kaspersky

Vorige week hebben twee berichten over Kaspersky de internationale pers gehaald. De Amerikaanse overheid heeft twee sanctiebesluiten genomen. Met de eerste wordt de toegang tot de Amerikaanse markt verboden. Het tweede besluit is gericht tegen de directie van het bedrijf.

Zscaler biedt generatieve AI-gedreven Zero Trust Security-innovaties in samenwerking met NVIDIA

Zscaler biedt generatieve AI-gedreven Zero Trust Security-innovaties in samenwerking met NVIDIA

Zscaler, leider op het gebied van cloudbeveiliging, gaat samenwerken met NVIDIA om de ontwikkeling rond AI-gedreven copilot-technologieën te versnellen. Zscaler gebruikt de AI-technologieën van NVIDIA