Helft van de bedrijven wil extra te investeren in de beveiliging van financiële transacties en gegevens

euros

De helft van alle bedrijven erkent de noodzaak speciale software in te zetten om financiële transacties te beschermen. 53% van de bedrijven wereldwijd is bereid in dergelijke oplossingen te investeren. Onder Nederlandse bedrijven ligt deze bereidheid op 46%.

Dit blijkt uit onderzoek van Kaspersky Lab in samenwerking met B2B International. 34% van de bedrijven noemt de bescherming van betalingsgegevens en financiële transacties een topprioriteit voor het komende jaar. 37% van de Nederlandse bedrijven deelt deze mening. Bijna de helft van de respondenten is van mening dat hun bedrijf behoefte heeft aan meer zekerheid bij financiële transacties. Nederlandse bedrijven delen deze mening echter in mindere mate (19%).

Verschil tussen grote en kleine bedrijven

Grotere bedrijven zijn vaker bereid te investeren in de bescherming van financiële gegevens en transacties dan kleinere bedrijven. Van de ondernemingen met meer dan 5.000 medewerkers geeft wereldwijd 64% aan bereid te zijn hiervoor te willen betalen, terwijl dit percentage onder kleine bedrijven op 48% ligt. Onder Nederlandse bedrijven is dit verschil groter. 67% van de grote bedrijven is bereid te investeren in de bescherming van financiële transacties en gegevens, terwijl dit percentage onder kleine Nederlandse bedrijven op 35% ligt. 15% van de respondenten meent bovendien dat de kosten in dit geval niet bepalend mogen zijn. Op dit vlak blijft Nederland wel iets achter, voor slechts 4% van de bedrijven speelt geld geen rol als het gaat om goede beveiliging.

"Klanten zijn bereid om te investeren in de bescherming van hun betalingen, en het hoge percentage gevallen van financiële gegevensdiefstal die ons onderzoek aantoont is wederom een reden waarom effectieve bescherming de investering waard is. Financiële dienstverleners moeten geïntegreerde beveiligingsoplossingen implementeren die proactieve fraudepreventie bieden om de effectiviteit te maximaliseren en de gebruikerservaring te optimaliseren. Deze beschermingslagen zorgen er ten eerste voor dat financiële dienstverleners financieel en reputatieverlies voorkomen als gevolg van datalekken. Bovendien biedt het ze de mogelijkheid om extra inkomsten binnen te halen, door nieuwe klanten aan te trekken en aan bestaande klanten onderscheidende extra diensten met hoge marges aan te bieden", zegt Ross Hogan, Global Head van de Fraud Prevention Division bij Kaspersky Lab.

Lees ook
Denk aan een sterk wachtwoord op World Password Day 2024

Denk aan een sterk wachtwoord op World Password Day 2024

Wachtwoorden zijn een van de eerste kritieke barrières tussen een persoon, een dreigingsactor en een succesvolle cyberaanval. Een veelvoorkomende fout die mensen maken is het gebruik van steeds dezelfde loginnaam of hetzelfde e-mailadres en wachtwoord

'Mensen moeten een wachtzin gebruiken als ze veilig willen inloggen'

'Mensen moeten een wachtzin gebruiken als ze veilig willen inloggen'

Op de eerste donderdag van mei is het Wereld Wachtwoorden Dag. Deze dag is bedoeld om betere wachtwoorden te stimuleren. Cyberaanvallen zijn aan de orde van de dag. En dus is goede wachtwoordbeveiliging cruciaal.

Sora: een historische ontwikkeling, maar mét beveiligingsrisico’s

Sora: een historische ontwikkeling, maar mét beveiligingsrisico’s

De introductie van Sora door OpenAI markeert een mijlpaal in videobewerking. De revolutionaire technologie is opwindend, maar roept tegelijkertijd vragen op over de gevolgen van de rol van AI bij het maken van digitale content en cybersecurity.