'Helft van de burgers besteedt geen enkele aandacht aan hun online veiligheid'

Veel burgers zijn boos over de spionagepraktijken van overheden. Het is dan ook opvallend dat meer dan de helft van de burgers geen enkele maatregelen neemt om zijn online veiligheid te beschermen. Dit blijkt uit een onderzoek van de Britse overheid.

Het onderzoek is onderdeel van Cyber Streetwise, een campagne die door de Britse overheid is opgezet om burgers en kleine bedrijven bewuster te maken van online risico's. Ruim de helft van 22,672 ondervraagde Britten  blijkt geen beveiligingssoftware  te gebruiken en updates voor besturingssystemen niet te installeren. 44 procent geeft aan dit wel te doen.

Mobiele platformen

Beveiliging krijgt op mobiele platformen nog minder aandacht. Slechts 21 procent van de ondervraagden smartphone- of tabletgebruikers installeert updates of maakt gebruik van beveiligingssoftware. Een derde van de Britten die geen beveiligingssoftware geïnstalleerd heeft stelt niet te begrijpen hoe zij dit moeten doen. 18 procent stelt zich niet bewust te zijn geweest van de risico's.

De Britse overheid geeft burgers de volgende adviezen:

  • Gebruik sterke wachtwoorden
  • Installeer anti-virussoftware op ieder apparaat
  • Bekijk de privacysettings van social media goed
  • Controleer de veiligheid van een webshop voordat je iets aanschaft
  • Installeer updates voor software en applicaties direct
 

Bron: The Telegraph

Lees ook
Zscaler biedt generatieve AI-gedreven Zero Trust Security-innovaties in samenwerking met NVIDIA

Zscaler biedt generatieve AI-gedreven Zero Trust Security-innovaties in samenwerking met NVIDIA

Zscaler, leider op het gebied van cloudbeveiliging, gaat samenwerken met NVIDIA om de ontwikkeling rond AI-gedreven copilot-technologieën te versnellen. Zscaler gebruikt de AI-technologieën van NVIDIA

Trend Micro gaat AI-enabled private datacenters wereldwijd beschermen

Trend Micro gaat AI-enabled private datacenters wereldwijd beschermen

Trend Micro, leider in cyberbeveiliging, kondigt een nieuwe datacenteroplossing aan voor organisaties en overheden die willen profiteren van de kracht van AI. De basis van de nieuwe datacenteroplossing is de integratie tussen Trend Vision One – Sovereign and Private Cloud (SPC) en NVIDIA NIM

ESET Threat Intelligence verbetert cybersecurity-inzicht door integratie met Elastic Security

ESET Threat Intelligence verbetert cybersecurity-inzicht door integratie met Elastic Security

ESET heeft een nieuw partnerschap en integratie aangekondigd, dankzij zijn uniforme API-gateway. Deze ontwikkeling faciliteert naadloze verbindingen met verschillende leveranciers van cybersecurity, zoals de recente integratie met Elastic, een search-powered AI-bedrijf.