'Helft van de burgers besteedt geen enkele aandacht aan hun online veiligheid'

Veel burgers zijn boos over de spionagepraktijken van overheden. Het is dan ook opvallend dat meer dan de helft van de burgers geen enkele maatregelen neemt om zijn online veiligheid te beschermen. Dit blijkt uit een onderzoek van de Britse overheid.

Het onderzoek is onderdeel van Cyber Streetwise, een campagne die door de Britse overheid is opgezet om burgers en kleine bedrijven bewuster te maken van online risico's. Ruim de helft van 22,672 ondervraagde Britten  blijkt geen beveiligingssoftware  te gebruiken en updates voor besturingssystemen niet te installeren. 44 procent geeft aan dit wel te doen.

Mobiele platformen

Beveiliging krijgt op mobiele platformen nog minder aandacht. Slechts 21 procent van de ondervraagden smartphone- of tabletgebruikers installeert updates of maakt gebruik van beveiligingssoftware. Een derde van de Britten die geen beveiligingssoftware geïnstalleerd heeft stelt niet te begrijpen hoe zij dit moeten doen. 18 procent stelt zich niet bewust te zijn geweest van de risico's.

De Britse overheid geeft burgers de volgende adviezen:

  • Gebruik sterke wachtwoorden
  • Installeer anti-virussoftware op ieder apparaat
  • Bekijk de privacysettings van social media goed
  • Controleer de veiligheid van een webshop voordat je iets aanschaft
  • Installeer updates voor software en applicaties direct
 

Bron: The Telegraph

Lees ook
Gesprek met Erik Wolthuis en Mark Rövekamp van Kyocera

Gesprek met Erik Wolthuis en Mark Rövekamp van Kyocera

Erik Wolthuis is Marketing en Product Manager bij Kyocera Document Solutions. Zijn collega Mark Rövekamp is Product Manager voor diensten en software en de privacy lead. Zij spraken over het belang van beveiligde printomgevingen en documentmanagement.

Euralarm waarschuwt voor risico's van ongecoördineerde uitschakeling van 2G/3G-netwerken

Euralarm waarschuwt voor risico's van ongecoördineerde uitschakeling van 2G/3G-netwerken

Naar aanleiding van de publicatie van de whitepaper van de Europese Commissie "How to master Europe's digital infrastructure" benadrukt Euralarm, een brancheorganisatie van de Europese elektronische brand- en beveiligingsindustrie, de potentiële risico's en uitdagingen die gepaard gaan met een ongecoördineerde en voortijdige uitschakeling van 2G-1

Het dynamische duo: waarom de CIO en CISO van moderne ondernemingen moeten samenwerken

Het dynamische duo: waarom de CIO en CISO van moderne ondernemingen moeten samenwerken

Organisaties die een succesvolle strategie voor cybersecurity of databescherming willen, hebben daarvoor gedegen processen voor interne communicatie en samenwerking nodig. Met name de dynamiek tussen de CIO en CISO kan van invloed zijn op de besluitvorming voor de korte en lange termijn.