'Helft van de burgers besteedt geen enkele aandacht aan hun online veiligheid'

Veel burgers zijn boos over de spionagepraktijken van overheden. Het is dan ook opvallend dat meer dan de helft van de burgers geen enkele maatregelen neemt om zijn online veiligheid te beschermen. Dit blijkt uit een onderzoek van de Britse overheid.

Het onderzoek is onderdeel van Cyber Streetwise, een campagne die door de Britse overheid is opgezet om burgers en kleine bedrijven bewuster te maken van online risico's. Ruim de helft van 22,672 ondervraagde Britten  blijkt geen beveiligingssoftware  te gebruiken en updates voor besturingssystemen niet te installeren. 44 procent geeft aan dit wel te doen.

Mobiele platformen

Beveiliging krijgt op mobiele platformen nog minder aandacht. Slechts 21 procent van de ondervraagden smartphone- of tabletgebruikers installeert updates of maakt gebruik van beveiligingssoftware. Een derde van de Britten die geen beveiligingssoftware geïnstalleerd heeft stelt niet te begrijpen hoe zij dit moeten doen. 18 procent stelt zich niet bewust te zijn geweest van de risico's.

De Britse overheid geeft burgers de volgende adviezen:

  • Gebruik sterke wachtwoorden
  • Installeer anti-virussoftware op ieder apparaat
  • Bekijk de privacysettings van social media goed
  • Controleer de veiligheid van een webshop voordat je iets aanschaft
  • Installeer updates voor software en applicaties direct
 

Bron: The Telegraph

Lees ook
ESET Threat Intelligence verbetert cybersecurity-inzicht door integratie met Elastic Security

ESET Threat Intelligence verbetert cybersecurity-inzicht door integratie met Elastic Security

ESET heeft een nieuw partnerschap en integratie aangekondigd, dankzij zijn uniforme API-gateway. Deze ontwikkeling faciliteert naadloze verbindingen met verschillende leveranciers van cybersecurity, zoals de recente integratie met Elastic, een search-powered AI-bedrijf.

Denk aan een sterk wachtwoord op World Password Day 2024

Denk aan een sterk wachtwoord op World Password Day 2024

Wachtwoorden zijn een van de eerste kritieke barrières tussen een persoon, een dreigingsactor en een succesvolle cyberaanval. Een veelvoorkomende fout die mensen maken is het gebruik van steeds dezelfde loginnaam of hetzelfde e-mailadres en wachtwoord

'Mensen moeten een wachtzin gebruiken als ze veilig willen inloggen'

'Mensen moeten een wachtzin gebruiken als ze veilig willen inloggen'

Op de eerste donderdag van mei is het Wereld Wachtwoorden Dag. Deze dag is bedoeld om betere wachtwoorden te stimuleren. Cyberaanvallen zijn aan de orde van de dag. En dus is goede wachtwoordbeveiliging cruciaal.