‘Hillary Clinton verstuurde overheidsmailtjes vanuit privémailaccount’

rp_email.png

Hillary Clinton is in haar tijd als minister van Buitenlandse Zaken van de Verenigde Staten (VS) de fout in gegaan met haar gebruik van e-mail. Clinton zou een privémailaccount hebben gebruikt voor overheidszaken, iets wat tegen de regels ingaat.

Dit melden overheidsfunctionarissen uit de VS aan de New York Times. Al het e-mailverkeer die overheidsfunctionarissen versturen moet volgens de regels bewaard blijven. Door een privémailaccount te gebruiken heeft Clinton dit onmogelijk gemaakt. Clinton zou inmiddels overigens wel een groot deel van dit e-mailverkeer hebben overhandigd aan het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Ook met het oog op beveiliging is het gebruik van een privémailaccount door een minister van Buitenlandse Zaken onverstandig te noemen. De beveiliging van veel mailproviders gericht op consumenten is minder zwaar dan die van bijvoorbeeld e-mailaccounts van de Amerikaanse overheid. Het gebruik van privémailaccounts brengt dan ook risico’s met zich mee.

Lees ook
Denk aan een sterk wachtwoord op World Password Day 2024

Denk aan een sterk wachtwoord op World Password Day 2024

Wachtwoorden zijn een van de eerste kritieke barrières tussen een persoon, een dreigingsactor en een succesvolle cyberaanval. Een veelvoorkomende fout die mensen maken is het gebruik van steeds dezelfde loginnaam of hetzelfde e-mailadres en wachtwoord

'Mensen moeten een wachtzin gebruiken als ze veilig willen inloggen'

'Mensen moeten een wachtzin gebruiken als ze veilig willen inloggen'

Op de eerste donderdag van mei is het Wereld Wachtwoorden Dag. Deze dag is bedoeld om betere wachtwoorden te stimuleren. Cyberaanvallen zijn aan de orde van de dag. En dus is goede wachtwoordbeveiliging cruciaal.

Sora: een historische ontwikkeling, maar mét beveiligingsrisico’s

Sora: een historische ontwikkeling, maar mét beveiligingsrisico’s

De introductie van Sora door OpenAI markeert een mijlpaal in videobewerking. De revolutionaire technologie is opwindend, maar roept tegelijkertijd vragen op over de gevolgen van de rol van AI bij het maken van digitale content en cybersecurity.