Hitachi Data Systems breidt partnership met Symantec uit

Hitachi Data Systems (HDS), een dochteronderneming van Hitachi, sluit een overeenkomst met Symantec voor het leveren van de backupsoftware Symantec NetBackup Enterprise en de archiveringsoftware Enterprise Vault. Hitachi Data Systems heeft de informatiemanagementoplossingen van Symantec geselecteerd vanwege van de bewezen betrouwbaarheid bij het beschermen en opslaan van kritische bedrijfsinformatie in het datacenter.

Enterprise-klanten zijn steeds vaker op zoek naar een end-to-end oplossing van een enkele leverancier voor het oplossen van hun problemen rond gegevensbescherming en -retentie. De stijging van de grootschalige data-analyses en het concurrentievoordeel dat deze opleveren, zorgen ervoor dat data steeds waardevoller worden. Ten gevolge hiervan nemen de noodzaak om gegevens te beschermen en de complexiteit toe, terwijl de budgetten kleiner worden. Met deze uitbreiding van de bestaande partnerovereenkomst met Symantec kan HDS klanten nu de beste informatiemanagementoplossingen, -software en -diensten bieden.

Symantec NetBackup en Enterprise Vault zijn direct via HDS of via Hitachi TrueNorth Partners beschikbaar voor klanten in EMEA, Noord- en Zuid Amerika en Azië. HDS en TrueNorth-partners hanteren een gefaseerde strategie voor databescherming en werken samen met klanten aan geavanceerde oplossingen voor databescherming en -herstel, op basis van datamanagement.

“Met de combinatie van Enterprise Vault en het Hitachi Content Platform kunnen we de kosten voor opslag terugbrengen, nemen backups minder tijd in beslag en kunnen ze voldoen aan zowel wettelijke als bedrijfsmatige regels”, zegt Frederik Schröder, Country Manager Nederland voor Hitachi Data Systems. “Dankzij deze holistische aanpak kunnen klanten uitdagingen aangaan op het gebied van de snelle groei van data en toenemende servicebehoeften, terwijl ze de risico’s op het gebied van dataverlies terugdringen, evenals de beheerkosten. Samen met Symantec bieden we nu een volledig geïntegreerde oplossing voor het beschermen en archiveren van data, die klanten bij één leverancier kan afnemen. Omdat de totaaloplossing door HDS is getest en gecertificeerd en wordt ondersteund door de wereldwijde supportorganisatie van Hitachi Data Systems, kunnen klanten rekenen op een snelle time-to-value. Het resultaat is een efficiënte en gemakkelijk te beheren oplossing die de hoogst mogelijke data-integriteit biedt.”

Deze aankondiging maakt deel uit van de strategie van HDS om zich te ontwikkelen van ’s werelds meest geavanceerde aanbieder van data-infrasturen tot een leider op het gebied van datamanagementsoftware, -diensten en-infrastructuur. Deze transformatie wordt onderstreept door recente aankondigingen, waaronder de beschikbaarheid van het Hitachi Content Platform op de Verizon Cloud, en de OEM-overeenkomst met SAP.

Lees ook
Zscaler biedt generatieve AI-gedreven Zero Trust Security-innovaties in samenwerking met NVIDIA

Zscaler biedt generatieve AI-gedreven Zero Trust Security-innovaties in samenwerking met NVIDIA

Zscaler, leider op het gebied van cloudbeveiliging, gaat samenwerken met NVIDIA om de ontwikkeling rond AI-gedreven copilot-technologieën te versnellen. Zscaler gebruikt de AI-technologieën van NVIDIA

Trend Micro gaat AI-enabled private datacenters wereldwijd beschermen

Trend Micro gaat AI-enabled private datacenters wereldwijd beschermen

Trend Micro, leider in cyberbeveiliging, kondigt een nieuwe datacenteroplossing aan voor organisaties en overheden die willen profiteren van de kracht van AI. De basis van de nieuwe datacenteroplossing is de integratie tussen Trend Vision One – Sovereign and Private Cloud (SPC) en NVIDIA NIM

Fortinet Cloud Security Report: beveiligingsbudgetten voor cloud nemen met 37% toe

Fortinet Cloud Security Report: beveiligingsbudgetten voor cloud nemen met 37% toe

Fortinet maakt de bevindingen uit het 2024 Cloud Security Report bekend. In het rapport wordt beschreven wat de problemen zijn die organisaties hebben met de beveiliging van hun cloudomgevingen.