HTTPS Everywhere vormt HTTP-websites om tot HTTPS

https-everywhere2

De Electronic Frontier Foundation, een stichting die opkomt voor rechten in de digitale wereld, lanceert HTTPS Everywhere. HTTPS Everywhere is een extensie voor de webbrowsers Firefox, Chrome en Opera die alle communicatie van gebruikers met grote websites versleuteld.

HTTPS Everywhere is door de Electronic Frontier Foundation in samenwerking met The Tor Project ontwikkeld. De partijen stellen dat veel websites slechts beperkte ondersteuning bieden voor het beveiligde protocol HTTPS. Zo maken sommige websites standaard gebruik van HTTP in plaats van HTTPS. Andere websites bieden webpagina's wel in HTTPS aan, maar linken vervolgens op deze pagina terug naar allerlei onversleutelde webpagina's.

De nieuwe extensies speelt hierop in en vormt ieder verzoek dat de gebruiker bij deze websites indient automatisch om naar HTTPS. Gebruikers stellen hierdoor zeker dat zij ten allen tijde via een versleutelde verbinding met de website zijn verbonden, waardoor hun privacy beter is beveiligd.

Lees ook
ESET Nederland en Diergaarde Blijdorp bundelen krachten

ESET Nederland en Diergaarde Blijdorp bundelen krachten

ESET Nederland en Diergaarde Blijdorp kondigen vandaag met trots samenwerking aan. De samenwerking richt zich op het beschermen van vooruitgang en het bevorderen van duurzaamheid.

Nieuws over Kaspersky

Nieuws over Kaspersky

Vorige week hebben twee berichten over Kaspersky de internationale pers gehaald. De Amerikaanse overheid heeft twee sanctiebesluiten genomen. Met de eerste wordt de toegang tot de Amerikaanse markt verboden. Het tweede besluit is gericht tegen de directie van het bedrijf.

Zscaler biedt generatieve AI-gedreven Zero Trust Security-innovaties in samenwerking met NVIDIA

Zscaler biedt generatieve AI-gedreven Zero Trust Security-innovaties in samenwerking met NVIDIA

Zscaler, leider op het gebied van cloudbeveiliging, gaat samenwerken met NVIDIA om de ontwikkeling rond AI-gedreven copilot-technologieën te versnellen. Zscaler gebruikt de AI-technologieën van NVIDIA