i-PRO voegt AI toe aan zijn PTZ-camera's en vernieuwt de productlijn

PTZ_2

i-PRO, wereldwijd toonaangevend op het gebied van professionele beveiligingsoplossingen voor bewaking, kondigde vandaag de toevoeging van AI aan zijn PTZ-camera's (pan, tilt, zoom) aan en een vernieuwing van de hele PTZ-lijn, waarbij in totaal 35 nieuwe camera's worden toegevoegd.
 
In het kader van zijn missie om de beveiligingsindustrie te AI-ificeren, heeft i-PRO zijn eerste PTZ camera's met AI-functionaliteit aan de S-Serie toegevoegd. De camera's bevatten een krachtige ingebouwde AI-processor die geavanceerd automatisch volgen mogelijk maakt en zo de taken van de operators veel gemakkelijker maakt. De camera's, die zijn uitgerust met de hoogste niveaus van cyberbeveiliging, kunnen aan de edge van het netwerk twee verschillende Deep Learning AI-toepassingen draaien, waardoor de belasting en de kosten van de serverinfrastructuur worden verminderd. Dankzij de open-platform AI-strategie van i-PRO kan de Software Developer Kit (SDK) ook worden gebruikt voor het integreren van gespecialiseerde toepassingen van derden.
 
i-PRO heeft voor het eerst ook PTZ-camera's toegevoegd aan zijn U-serie, de kostenefficiënte reeks voor de meest prijsgevoelige installaties. Deze toevoeging is een nieuw bewijs van het streven van i-PRO om naar de vraag van de markt te luisteren en snel en flexibel op de behoeften in te spelen.
 
De PTZ-camera's in de S-serie: slimmer, sneller en cyberveilig
De nieuwe PTZ-camera's in de S-serie zijn ontworpen om het leven van gebruikers gemakkelijker te maken doordat ze slimmer, soepeler en eenvoudiger te bedienen zijn. Ze hebben een verbeterde beeldkwaliteit, met name bij weinig licht, en beschikken over de nieuwste beeldsensoren en lenzen voor nauwkeurigere beelden en om valse alarmen te voorkomen. De krachtige on-board Ambarella AI-processor ondersteunt geavanceerde autotracking, die operators kan helpen door mensen, voertuigen en fietsen en de unieke kenmerken van objecten automatisch te detecteren, erop in te zoomen en ze te volgen. Wat beveiligingsmedewerkers ook zullen opmerken, zijn snellere PTZ-reactietijden bij voorgeprogrammeerde bediening en verbeteringen in de autofocus bij handmatige bediening, zodat de operator verzekerd is van constant scherpe beelden.
 
De PTZ-camera's in de S-serie zijn verkrijgbaar in 2MP- en 5MP-resoluties, bieden 21x-40x zoom in binnen- en buitensituaties en zijn er in een groot aantal uitvoeringen, zoals dome-modellen met rookglas, zoutbestendige en zwarte modellen. Met IP66/IP67-bescherming tegen stof en water en IK10-stootvastheid zijn de buiten-PTZ's van de S-serie geschikt voor veeleisende buitenomgevingen en kunnen ze effectief werken bij alle temperaturen.
 
De PTZ-camera's in de U-serie: kostenefficiënt maar toch cyberveilig
De nieuwe PTZ-camera in de U-serie is het kleine broertje van de S-serie, ontworpen voor projecten waarvoor geen AI-functionaliteit vereist is, maar wel kwaliteit, betrouwbaarheid en cyberveiligheid, oftewel de kenmerkende i-PRO-voordelen. Met een camera uit de U-serie krijgen klanten een kostenefficiënte, gemakkelijk te installeren en cyberveilige PTZ met toonaangevende beeldkwaliteit, zelfs in situaties met weinig licht. De camera’s zijn beschikbaar in 2MP-resoluties met 3.1x-21x-zoom in binnen- en buitensituaties. De nieuwe PTZ-buitenmodellen in de U-serie voldoen aan IP66 en IK10-schokbestendigheidsnormen.
 
Voordelen van beide series: kwaliteit, ontwerp en cyberveiligheid
De PTZ-camera's in beide series hebben een nieuw modern ontwerp in een kleinere vormfactor die ongeveer even groot is als veel dome-camera's. Dit handige formaat en de uitstekende prestaties bij weinig licht zorgen dat de camera’s in vrijwel elke positie kunnen worden geïnstalleerd en toch beelden van hoge kwaliteit en nauwkeurige objectdetectie blijven bieden en daarmee het aantal valse alarmen verminderen. Beide cameralijnen zorgen met het hoogste niveau van cyberbeveiliging ook voor rust, met FIPS 140-2 level 3-certificering.
 
"i-PRO heeft vandaag weer een belangrijke stap gezet op weg naar partner van de volgende generatie voor de beveiligingsindustrie", zegt Gerard Figols, president van i-PRO EMEA. "We maken het leven van beveiligingsmedewerkers gemakkelijker met de eerste PTZ op de markt met een AI open platform, aan de edge, met de hoogste niveaus van cyberveiligheid. Tegelijkertijd innoveren we onze kostenefficiënte U-serie zodat dezelfde krachtige hardware beschikbaar is voor de markt, omdat de sector in het algemeen problemen ondervindt door de beschikbaarheid van producten en prijsverhogingen.”
 
Meer over
Lees ook
ESET Threat Intelligence verbetert cybersecurity-inzicht door integratie met Elastic Security

ESET Threat Intelligence verbetert cybersecurity-inzicht door integratie met Elastic Security

ESET heeft een nieuw partnerschap en integratie aangekondigd, dankzij zijn uniforme API-gateway. Deze ontwikkeling faciliteert naadloze verbindingen met verschillende leveranciers van cybersecurity, zoals de recente integratie met Elastic, een search-powered AI-bedrijf.

Denk aan een sterk wachtwoord op World Password Day 2024

Denk aan een sterk wachtwoord op World Password Day 2024

Wachtwoorden zijn een van de eerste kritieke barrières tussen een persoon, een dreigingsactor en een succesvolle cyberaanval. Een veelvoorkomende fout die mensen maken is het gebruik van steeds dezelfde loginnaam of hetzelfde e-mailadres en wachtwoord

'Mensen moeten een wachtzin gebruiken als ze veilig willen inloggen'

'Mensen moeten een wachtzin gebruiken als ze veilig willen inloggen'

Op de eerste donderdag van mei is het Wereld Wachtwoorden Dag. Deze dag is bedoeld om betere wachtwoorden te stimuleren. Cyberaanvallen zijn aan de orde van de dag. En dus is goede wachtwoordbeveiliging cruciaal.