IGEL stopt hardware productie en gaat samenwerking aan met HP, Lenovo en LG

igel

IGEL maakt bekend dat het stopt met de productie van hardware van eigen merk. Het gaat zich volledig focussen op de levering van het IGEL OS, zijn beheerde besturingssysteem voor endpoints voor moderne hybride werkomgevingen. Hiervoor is het een samenwerking aangegaan met de hardwarefabrikanten HP, Lenovo en LG.


“Naar onze mening is dit het perfecte moment om onze focus volledig te richten op het aanbieden van een softwareplatform dat de beveiliging en het beheer van endpoints verbetert, de productiviteit een boost geeft en werknemers een optimale gebruikservaring biedt”, zegt Jed Ayres, de CEO van IGEL. “Onze partnerships met HP, Lenovo en LG stellen ons in staat om onze wereldwijde reikwijdte te vergroten en vol in te zetten op innovatie. Onze partners en klanten kunnen op die manier meer waarde putten uit hun investeringen in VDI-, DaaS- en SaaS-oplossingen van Microsoft, Citrix en VMware.”


Na bijna 20 jaar Duits marktleiderschap als fabrikant van thin clients ging IGEL in 2016 van start met zijn transformatie tot een softwaregericht bedrijf. “Het bevorderen van het wereldwijde gebruik van ons besturingssysteem voor endpoints was de juiste keuze. Zeker nu er sprake is van een sterkere vraag dan ooit naar een veiliger, makkelijker beheerbare, kostenefficiëntere en rijkere Windows-ervaring vanaf het steeds bredere scala van endpoints die binnen moderne hybride werkomgevingen worden ingezet”, zegt Ayres. “We willen Arrow Electronics en zijn Intelligent Solutions Group graag van harte bedanken voor hun advies en ondersteuning. Die hebben bijgedragen aan onze succesvolle transformatie.”

Kristin Russell, bestuursvoorzitter Global Enterprise Computing Solutions bij Arrow Electronics: “Bij Arrow zijn we trots op onze hechte banden met IGEL. Niet alleen als value-add distributor, maar ook als leverancier van wereldwijde integratie- en toevoerketendiensten die IGEL hebben geholpen om zijn hardwareactiviteiten met succes af te stoten. We vinden het geweldig om te zien dat IGEL deze strategische transitie nu afrondt en daarmee uitgroeit tot een toonaangevende leverancier en innovator op het gebied van end user computing. Dat doet het door een beheerd besturingssysteem voor endpoints aan te bieden dat speciaal is ontwikkeld om te voorzien in de behoeften van moderne werkomgevingen die worden gedomineerd door VDI-, DaaS- en SaaS-oplossingen.” Een casestudy over de samenwerking met Arrow Electronics getiteld “How IGEL successfully transitioned to a software-centric business model” is hier beschikbaar.

HP, Lenovo en LG zijn allemaal lid van IGEL Ready. Dit is een omvangrijk partnerecosysteem van meer dan 120 leveranciers wiens softwareoplossingen, hardware en randapparatuur zijn getest en goedgekeurd voor integratie met het IGEL OS. IGEL Ready biedt technologiepartners toegang tot ruim drie miljoen endpoints waarop het IGEL OS draait, meer dan 17.000 klanten van IGEL en duizenden resellers van oplossingen voor een uitgebreid scala aan toepassingen en omgevingen van eindgebruikers.

De geïntegreerde endpoints van HPLenovo en LG zijn gecertificeerd voor gebruik in combinatie met het IGEL OS. Al deze endpoints worden vermeld op speciale showcase-pagina’s op de website van IGEL. Deze geven aan welke voordelen partners en klanten kunnen realiseren door het IGEL OS beschikbaar te stellen op hardwareoplossingen van HP, Lenovo en LG.

Er is nog altijd een beperkte voorraad van hardwareoplossingen van het merk IGEL verkrijgbaar via erkende distributeurs en resellers. Hierop zijn aanbiedingen van toepassing die tot en met het eerste kwartaal van 2023 geldig zijn, of zolang de voorraad strekt. IGEL zal op basis van zijn garantie voor vijf jaar ondersteuning blijven bieden voor nieuwe en in het verleden aangeschafte hardwaresystemen.
Meer over
Lees ook
LANCOM haalt Talksoon binnen als nieuwe partner voor de Benelux

LANCOM haalt Talksoon binnen als nieuwe partner voor de Benelux

LANCOM Systems, de Europese leverancier van netwerkcomponenten, en leverancier van technologiediensten Talksoon hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend. LANCOM breidt hiermee zijn aanwezigheid in de Benelux verder uit. Talksoon, gevestigd in Eindhoven, zal het complete aanbod van oplossingen van LANCOM gaan aanbieden.