Information Security Academy, Business Continuity Academy en Security Management Academy bundelen krachten

De Information Security Academy, de Business Continuity Academy en de Security Management Academy gaan gezamenlijk verder onder de naam Security Academy. De opleidingscentra zijn per juni 2014 samengevoegd.

Door de samenvoeging wordt het cursusaanbod aanzienlijk uitgebreid. Cursisten hebben nu de keuze uit ruim 30 verschillende opleidingen op het gebied van IT-beveiliging en bedrijfscontinuïteit. De websites van de Business Continuity Academy en de Security Management Academy gaan doorverwijzen naar de geheel vernieuwde website van de Security Academy.

Redenen voor integratie

“Het samenvoegen van de Academy’s heeft een tweetal redenen: Ten eerste de veranderingen in het vakgebied van de informatiebeveiliging en business continuity. Daarnaast speelde onze eigen wens tot internationalisering van de Academy’s in Europa en Azië.” aldus Vincent Jentjens, CEO van de Security Acacemy.

Door de vele cybercrime incidenten groeien de werelden van de security en continuity in rap tempo naar elkaar toe. Met informatiebeveiliging kunnen immers preventief maatregelen getroffen worden om cybercriminelen buiten de deur te houden. Als men echter echt wil komt men toch wel binnen. De vraag is dan ook hoe je als organisatie met deze dreiging omgaat, wat ook wel crisismanagement wordt genoemd. Beide vakgebieden zijn dus onlosmakelijk met elkaar verbonden. Een integrale aanpak is volgens de onderwijsinstellingen dan ook noodzakelijk. Door de Academy's onder te brengen in de Security Academy wordt een meer integrale aanpak van beveiliging en continuity mogelijk. De instellingen hopen dat hierdoor meer kruisbestuiving tussen de docenten, studenten en opleidingen zal plaatsvinden.

Uitbreiding in Europa en Azië

De tweede rede van de samenvoeging is de wenst tot uitbreiding in Europa en Azië. De afgelopen jaren heeft de Security Academy meer dan 30 opleidingen ontwikkeld. “Onze visie was altijd dat wij ons eigen materiaal wilden ontwikkelen zodat wij er ons eigen kwaliteitsstempel op konden leggen. Afgelopen jaar hebben wij de hele backoffice geautomatiseerd en wordt ons opleidingsmateriaal via de online student portal digitaal aangeboden. Deze ingrediënten samen maken het mogelijk om overal in de wereld Security Academy’s neer te gaan zetten. Dit jaar staan de UK, Spanje, Maleisië, Singapore en Hongkong op de planning en wie weet welke landen nog volgen. Door het samenvoegen van de Academy’s kunnen we met één merk en een uitstraling wereldwijd naar buiten treden en de Security Academy als wereldspeler op het gebied van Security & Continuity opleidingen positioneren”, legt Jentjens uit.

Lees ook
Fortinet lanceert nieuwe OT-beveiligingstoepassingen

Fortinet lanceert nieuwe OT-beveiligingstoepassingen

Fortinet introduceert nieuwe geïntegreerde oplossingen en diensten voor de beveiliging van operationele technologie (OT). De nieuwe FortiSwitch 424F, FortiExtender Vehicle 211F en verbeterde FortiGuard OT Security Service zijn speciaal ontwikkeld voor het verbinden en beschermen van OT-omgevingen. Met deze nieuwe mogelijkheden onderscheidt Fortine1

Genetec kondigt nieuwe versie van Security Center aan

Genetec kondigt nieuwe versie van Security Center aan

Genetec Inc., technologieleverancier van oplossingen voor unified security, openbare veiligheid, operations en business intelligence, heeft een nieuwe versie aangekondigd van haar unified security platform Security Center.

NetWitness ondersteunt AWS AppFabric om SaaS-applicaties te beveiligen

NetWitness ondersteunt AWS AppFabric om SaaS-applicaties te beveiligen

NetWitness, leverancier van detectie-, onderzoeks- en responstechnologie voor bedreigingen en incidentresponsdiensten, is geïntegreerd met AWS AppFabric. Die nieuwe service van Amazon Web Services (AWS) zorgty er voor dat software as a service (SaaS)-applicaties snel kunnen worden gekoppeld voor een betere productiviteit en beveiliging.