Information Security Academy, Business Continuity Academy en Security Management Academy bundelen krachten

De Information Security Academy, de Business Continuity Academy en de Security Management Academy gaan gezamenlijk verder onder de naam Security Academy. De opleidingscentra zijn per juni 2014 samengevoegd.

Door de samenvoeging wordt het cursusaanbod aanzienlijk uitgebreid. Cursisten hebben nu de keuze uit ruim 30 verschillende opleidingen op het gebied van IT-beveiliging en bedrijfscontinuïteit. De websites van de Business Continuity Academy en de Security Management Academy gaan doorverwijzen naar de geheel vernieuwde website van de Security Academy.

Redenen voor integratie

“Het samenvoegen van de Academy’s heeft een tweetal redenen: Ten eerste de veranderingen in het vakgebied van de informatiebeveiliging en business continuity. Daarnaast speelde onze eigen wens tot internationalisering van de Academy’s in Europa en Azië.” aldus Vincent Jentjens, CEO van de Security Acacemy.

Door de vele cybercrime incidenten groeien de werelden van de security en continuity in rap tempo naar elkaar toe. Met informatiebeveiliging kunnen immers preventief maatregelen getroffen worden om cybercriminelen buiten de deur te houden. Als men echter echt wil komt men toch wel binnen. De vraag is dan ook hoe je als organisatie met deze dreiging omgaat, wat ook wel crisismanagement wordt genoemd. Beide vakgebieden zijn dus onlosmakelijk met elkaar verbonden. Een integrale aanpak is volgens de onderwijsinstellingen dan ook noodzakelijk. Door de Academy's onder te brengen in de Security Academy wordt een meer integrale aanpak van beveiliging en continuity mogelijk. De instellingen hopen dat hierdoor meer kruisbestuiving tussen de docenten, studenten en opleidingen zal plaatsvinden.

Uitbreiding in Europa en Azië

De tweede rede van de samenvoeging is de wenst tot uitbreiding in Europa en Azië. De afgelopen jaren heeft de Security Academy meer dan 30 opleidingen ontwikkeld. “Onze visie was altijd dat wij ons eigen materiaal wilden ontwikkelen zodat wij er ons eigen kwaliteitsstempel op konden leggen. Afgelopen jaar hebben wij de hele backoffice geautomatiseerd en wordt ons opleidingsmateriaal via de online student portal digitaal aangeboden. Deze ingrediënten samen maken het mogelijk om overal in de wereld Security Academy’s neer te gaan zetten. Dit jaar staan de UK, Spanje, Maleisië, Singapore en Hongkong op de planning en wie weet welke landen nog volgen. Door het samenvoegen van de Academy’s kunnen we met één merk en een uitstraling wereldwijd naar buiten treden en de Security Academy als wereldspeler op het gebied van Security & Continuity opleidingen positioneren”, legt Jentjens uit.

Lees ook
Storage-virtualisatie: nieuw wapen in strijd tegen cybercriminelen

Storage-virtualisatie: nieuw wapen in strijd tegen cybercriminelen

Wanneer een DDoS-aanval op de organisatie plaatsvindt of cybercriminelen op een andere manier proberen de business-operatie van een bedrijf of overheidsorganisatie negatief te beïnvloeden, reageren veel IT-afdelingen door tal van security-tools in te zetten. Wie IT-beveiliging echter vooral vanuit oogpunt van business continuity bekijkt, komt al s1

ESET publiceert voorbeelden van scam-mails

ESET publiceert voorbeelden van scam-mails

Sommige scam-mails zijn bijna hilarisch amateuristisch. Maar andere pogingen zijn soms griezelig 'echt' en nauwelijks te onderscheiden van legitieme mails. Een mooi voorbeeld publiceert ESET op zijn website We Live Security: een mail van een Chinese firma die zich voordoet als een 'domain name registration supplier' die bedoeld is om te checken of1

Biometrie voor enterprise security: zinvol of onzinnig?

Nu steeds meer smartphones voorzien worden van biometrische sensoren, komt ook de vraag op wat dit soort security-maatregelen betekenen voor enterprise-organisaties? Richard Moulds, vice president Strategy bij Thales e-Security, vraagt zich in een artikel op Help Net Security af of biometrie voor zakelijk gebruik zinvol is. Of juist onzinnig? Een interessant punt dat Moulds aanstipt is de vraag of het aantal tokens bij gebruik van fingerprint scanners wel groot genoeg is. Bij gebruik van traditionele hardware tokens kunnen we putten uit een nagenoeg onbeperkt aantal tokens. Maar bij gebruik v1