Infosecurity Magazine publiceert resultaten Nationale IT-Security Monitor 2018

Medio december publiceert Infosecurity Magazine de resultaten van de 2018-editie van de Nationale IT-Security Monitor. Het onderzoek wordt uitgevoerd door Pb7 Research en is mede mogelijk gemaakt door IBM, Kaspersky en Sogeti.

Security blijft onverminderd hoog op de agenda staan van bedrijven en overheidsorganisaties. Ook is volstrekt helder dat alleen het toepassen van klassieke security-tools niet langer voldoende is om cybercriminelen buiten de deur te houden, bedrijfsgegevens en -applicaties veilig te stellen en de continuïteit van de organisatie te garanderen. We hebben een breder aanpak nodig waarbij IT-security, risk management, governance en compliance bij elkaar komen. Tegelijkertijd valt op dat behoefte blijft aan een totaaloverzicht over de stand van zaken rond security. Zeker met alle nieuwe wetgeving van de afgelopen tijd.

De Nationale IT-Security Monitor doet op structurele basis onderzoek naar de stand van zaken in Nederland op het gebied van security. Dit jaarlijkse onderzoek, uitgevoerd door Peter Vermeulen van Pb7 Research in opdracht van Infosecurity Magazine biedt inmiddels al een goed historisch inzicht in de ontwikkeling van de markt voor IT-security.

Het onderzoek is dit jaar mogelijk gemaakt dankzij ondersteuning van vendoren als IBM, Sogeti en Kaspersky.

IBM_Security
kasperskylab_200x46
Sogeti_Logo