Intel doopt McAfee om tot Intel Security

Intel maakt bekend de naam McAfee niet langer te zullen gebruiken voor zijn antivirusproducten. Het bedrijf wil hiermee de banden met de McAfee-oprichter John McAfee zo veel mogelijk verbreken.

De McAfee-oprichter is de laatste jaren regelmatig negatief in het nieuws. Zo werd hij in 2012 gezocht voor moord in het Centraal-Amerikaanse land Belize. Ook zou de McAfee-oprichter verslaafd zijn aan methylendioxypyrovaleron en zich schuldig hebben gemaakt aan de handel van drugs via internet. John McAfee is al jaren een fel tegenstander van de McAfee-beveiligingssoftware en kraakt deze dan ook met enige regelmaat af.

Intel kreeg het beveiligingsbedrijf McAfee in 2011 in handen en zit sindsdien met de reputatie van de McAfee-oprichter in zijn maag. Het bedrijf maakt daarom op de CES bekend de merknaam McAfee niet langer te zullen gebruiken voor zijn beveiligingsproducten. De beveiligingsafdeling van Intel gaat voortaan door het leven als Intel Security.

Lees ook
Fortinet: realtime detectie van cloudbedreigingen is vaak stuikelblok

Fortinet: realtime detectie van cloudbedreigingen is vaak stuikelblok

Het Fortient 2025 State of Cloud Security Report biedt waardevolle inzichten en praktische strategieën voor het beveiligen van hybride en multicloudomgevingen. Download hier het volledige rapport.

KnowBe4 publiceert Q3 2024 Phishing-rapport: QR-code phishing wint terrein

KnowBe4 publiceert Q3 2024 Phishing-rapport: QR-code phishing wint terrein

KnowBe4, het cybersecurityplatform op het gebied van human risk management, presenteert het Phishing-rapport over het derde kwartaal van 2024. Dit rapport werpt een blik op de meest aangeklikte e-mailonderwerpen uit gesimuleerde phishingtests. Uit de onderzoeksresultaten blijkt een toename van phishingcampagnes die gebruikmaken van QR-codes.

Orange Cyberdefense: interne dreigingen en veranderende aanvalspatronen domineren

Orange Cyberdefense: interne dreigingen en veranderende aanvalspatronen domineren

Verkeerd gebruik van IT-middelen door medewerkers, ofwel ‘misuse’, vormt inmiddels een bijna net zo grote cyberdreiging als hackers. Dat blijkt uit het Security Navigator 2025-rapport van Orange Cyberdefense. De data uit dit rapport onthullen vijf essentiële aandachtspunten van nu.