Intel en Cognitec Systems werken aan inloggen via gezichtsherkenning

cognitec-technologie

Intel gaat een samenwerking aan met Cognitec Systems voor de ontwikkeling van technologie voor gezichtsherkenning. De technologie moet het mogelijk maken met behulp van gezichtsherkenning makkelijk en veilig in te loggen op PC’s, laptops, tablets en mobiele telefoons.

"Intel bevordert spannende vooruitgang in beveiliging en biometrie", vertelde Manish Tangri, hoofd nieuwe bedrijfsvoering en perceptuele IT van Intel Corporation. "Onze samenwerking met Cognitec is een essentieel ingredient voor het mogelijk maken van gebruiksvriendelijke, gezichtsgerichte authenticatiefuncties voor consumenten en ondernemingen."

“Cognitec is trots door Intel te zijn geselecteerd voor deze belangrijke toepassing van onze technologie”, zegt Alfredo Herrera, Managing Director van Cognitec. “Gezichtsherkenning stelt eigenaren van miljoenen computers, tablets en mobiele telefoons in staat hun apparaten te beschermen en hier eenvoudig toegang tot te krijgen zonder wachtwoorden te hoeven onthouden.”

Lees ook
Sora: een historische ontwikkeling, maar mét beveiligingsrisico’s

Sora: een historische ontwikkeling, maar mét beveiligingsrisico’s

De introductie van Sora door OpenAI markeert een mijlpaal in videobewerking. De revolutionaire technologie is opwindend, maar roept tegelijkertijd vragen op over de gevolgen van de rol van AI bij het maken van digitale content en cybersecurity.

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

InfosecurityMagazine bestaat tien jaar. Wat is er in die tijd veranderd? Die vraag is voorgelegd aan Remco Geerts. Remco is bij Tesorion verantwoordelijk voor strategie en innovatie. Hij zit ruim 25 jaar in de sector. Hierdoor is hij niet alleen de juiste persoon voor die functie, maar ook voor dit interview.

Orange Cyberdefense: deze 7 veelgemaakte fouten maken OT-omgevingen kwetsbaar

Orange Cyberdefense: deze 7 veelgemaakte fouten maken OT-omgevingen kwetsbaar

Volgens onderzoek van Orange Cyberdefense was de maakindustrie het afgelopen jaar het grootste doelwit van cyberaanvallen: bijna 33 procent trof deze sector. Al jaren is deze industrie het vaakst getroffen. Jeroen Wijnands, Head of OT Security bij Orange Cyberdefense, ziet bij het gros van deze bedrijven dezelfde misstappen. Dit zijn volgens hem d1