Internet Explorer is al maanden zo lek als een mandje

Opnieuw is er een ernstige kwetsbaarheid opgedoken in Internet Explorer. Het gat blijkt al maanden te zijn ontdekt, maar is door Microsoft nog steeds niet gedekt.

Het beveiligingsbedrijf TippingPoint zou Microsoft in oktober 2013 op de hoogte hebben gesteld van de kwetsbaarheid. De bug geeft aanvallers de mogelijkheid op afstand de rechten van een ingelogde gebruiker over te nemen en willekeurige code uit te voeren.

Zero Day Initiative

Het lek is nu naar buiten gebracht door het Zero Day Initiative (ZDI), dat is bedoeld om bedrijven te stimuleren kwetsbaarheden te verhelpen. Dit initiatief geeft bedrijven 180 dagen de tijd kwetsbaarheden te verhelpen. Indien een lek na deze periode nog niet is opgelost gaat ZDI tot publicatie over. ZDI zou Microsoft begin deze maand hebben geïnformeerd over hun plannen om details over de kwetsbaarheid openbaar te maken.

Internet Explorer 8 is beschikbaar voor Windows XP, Windows Vista en Windows 7. Microsoft brengt voor Windows XP echter geen updates meer uit. Het gat wordt op dit besturingssysteem dus niet meer gedicht. Voor de andere besturingssystemen kunnen we echter wel een update verwachten.

Lees ook
Sora: een historische ontwikkeling, maar mét beveiligingsrisico’s

Sora: een historische ontwikkeling, maar mét beveiligingsrisico’s

De introductie van Sora door OpenAI markeert een mijlpaal in videobewerking. De revolutionaire technologie is opwindend, maar roept tegelijkertijd vragen op over de gevolgen van de rol van AI bij het maken van digitale content en cybersecurity.

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

InfosecurityMagazine bestaat tien jaar. Wat is er in die tijd veranderd? Die vraag is voorgelegd aan Remco Geerts. Remco is bij Tesorion verantwoordelijk voor strategie en innovatie. Hij zit ruim 25 jaar in de sector. Hierdoor is hij niet alleen de juiste persoon voor die functie, maar ook voor dit interview.

Orange Cyberdefense: deze 7 veelgemaakte fouten maken OT-omgevingen kwetsbaar

Orange Cyberdefense: deze 7 veelgemaakte fouten maken OT-omgevingen kwetsbaar

Volgens onderzoek van Orange Cyberdefense was de maakindustrie het afgelopen jaar het grootste doelwit van cyberaanvallen: bijna 33 procent trof deze sector. Al jaren is deze industrie het vaakst getroffen. Jeroen Wijnands, Head of OT Security bij Orange Cyberdefense, ziet bij het gros van deze bedrijven dezelfde misstappen. Dit zijn volgens hem d1